Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι πιστωτές στέλνουν στον Τσίπρα την “τελευταία” πρόταση τους

Οι πιστωτές στέλνουν στον Τσίπρα την “τελευταία” πρόταση τους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Κριστίν Λαγκάρντ, Μάριο Ντράγκι, Φρανσουά Ολάντ,

Να αποστείλουν προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα την τελευταία τους πρόταση αποφάσισαν Μέρκελ, Ολάντ, Γιούνκερ, Ντράγκι και Λαγκάρντ, που συναντήθηκαν στο Βερολίνο και συζήτησαν το ελληνικό ζήτημα.

Αρχικά είχε γνωστοποιηθεί ότι θα γινόταν συνάντηση μεταξύ της Άνγκελας Μέρκελ, του Φρανσουά Ολάντ και του Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ , αμέσως μετά τις συναντήσεις που θα είχαν οι ηγέτες της ΕΕ με τους εκπροσώπους των ισχυρότερων ευρωπαϊκών βιομηχανιών.Ωστόσο η συνάντηση αυτή που ξεκίνησε μετά τις 9:00 το βράδυ της Δευτέρας διευρύνθηκε με την συμμετοχή
του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Η 5μερης είχε ως αποκλειστικό θέμα, το ελληνικό ζήτημα και την οριστικοποίηση μιας κοινής θέσης των δανειστών έναντι της ελληνικής κυβέρνησης.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα και ο εκπρόσωπος της Καγκελαρίας, περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι πέντε αξιωματούχοι συμφώνησαν ότι χρειάζεται εντατικοποίηση της προσπάθειας και αποφάσισαν να παραμείνουν σε στενή επαφή με την Αθήνα.

Η γερμανική πλευρά εμφανίζεται προσεκτική και σε χαμηλούς τόνους κάνει λόγο για «μια τελευταία πρόταση» και μια «εναρμονισμένη» θέση των «5» έναντι της Ελλάδας, και αποφεύγει να μιλήσει για «τελεσίγραφο».

Και η η Κομισιόν από την πλευρά της τηρεί συμβιβαστική στάση, και δεν θέλει στην κοινή πρόταση να δοθεί μορφή τελεσιγράφου προς στην Αθήνα.

Αυτός ήταν και ο λόγος που δεν έγινε καμία δήλωση χθες από την πενταμερή, πλην της αυτονόητης υπενθύμισης ότι πρέπει να εντατικοποιηθούν οι συζητήσεις.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, τουλάχιστον μέχρι χθες το βράδυ τηρείτο σιγή ιχθύος. Η πρώτη αντίδραση ήρθε από το iskra.gr της Αριστερής Πλατφόρμας και του Π. Λαφαζάνη, όπου σε πρωτοσέλιδο άρθρο γινόταν λόγος για «τελεσίγραφο των θεσμών», ενώ καλείτο η κυβέρνηση να το απορρίψει.

Σχετικά άρθρα