Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Le Figaro»: Άραγε είναι η τελευταία προειδοποίηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ;

«Le Figaro»: Άραγε είναι η τελευταία προειδοποίηση που κάνει ο Αλέξης Τσίπρας ;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Le Figaro, Le Monde, Αλέξης Τσίπρας, Βρυξέλλες, Γαλλία, Γερμανία, Ευρώπη, Τρόικα,

Ως «άρθρο- προειδοποίηση» αντιμετώπισε η εφημερίδα «Le Figaro» τη δημοσίευση που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στη «Le Monde» στην οποία όπως σημείωσε ο πρωθυπουργός η μη συμφωνία οφείλεται στις παράλογες απαιτήσεις των Θεσμών.

«Είναι άραγε η τελευταία προειδοποίηση του Αλέξη Τσίπρα;» τιτλοφορεί η «Figaro» και υπογραμμίζει: «O Αλέξης Τσίπρας προειδοποιεί τους Ευρωπαίους ηγέτες. Ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν θέλει μια Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην οποία να την καθοδηγούν οι ιδρυτικές χώρες και κατ’ εξοχήν η Γαλλία και η Γερμανία. Αρνείται επίσης στο να θεωρηθεί υπεύθυνος για την παράλυση των διαπραγματεύσεων με τις Βρυξέλλες». Με άρθρο του στη «Μonde», προσθέτει η εφημερίδα, «ο Έλληνας πρωθυπουργός εξηγεί ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε σταυροδρόμι».

Η συντηρητική εφημερίδα σχετικά με την απόρριψη του Αλέξη Τσίπρα της ιδέας για μια Ευρώπη «δύο ταχυτήτων», εκτιμά πως πρωθυπουργός τοποθετήθηκε έχοντας υπ’ όψιν του τις δηλώσεις του Γάλλου υπουργού Οικονομίας, Εμανουέλ Μακρόν, στην εφημερίδα της Κυριακής «JDD» υπέρ μιας «ιδανικής Ευρώπης» που θα μπορούσε να είναι «δύο ταχυτήτων».

Παράλληλα, η εφημερίδα αναφέρεται στις θέσεις του πρωθυπουργού για τους «σκληρούς κανόνες λιτότητας» που θα μπορούσε να επιβάλλει ο «κεντρικός πυρήνας μιας Ευρώπης δύο ταχυτήτων, σε χώρες με πρόγραμμα».

Σχετικά με τα όσα επιβάλλονται πλέον στην Ευρώπη, ο πρωθυπουργός τόνισε πως θα πρέπει να «πιλέξει ανάμεσα σε μια στρατηγική “ρεαλισμού για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, της ισότητας και της δημοκρατίας” ή σ’ αυτήν “της ρήξης και τελικά της διαίρεσης”»

Το δημοσίευμα καταλήγει συνοψίζοντας τα λεγόμενα και τις τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα γράφοντας: «Μια τέτοια στάση θα μπορούσε να ωθήσει τους Ευρωπαίους ηγέτες να προχωρήσουν στη διαίρεση, που είναι προφανής όσο ποτέ άλλοτε».

Σχετικά άρθρα