Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αφόρητη πίεση από τη Λαγκάρντ που μιλά για πιθανότητα Grexit

Αφόρητη πίεση από τη Λαγκάρντ που μιλά για πιθανότητα Grexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, Grexit, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Κριστίν Λαγκάρντ,

Τη σκληρή στάση του ΔΝΤ αποκαλύπτει η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ που εκτιμά ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη «είναι μια πιθανότητα».

Σε συνέντευξη της στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung λέει πως: «Η έξοδος της Ελλάδας (από την ευρωζώνη) είναι μια πιθανότητα».

Μια τέτοια έξοδος δεν θα είναι «ένας υγιεινός περίπατος», αλλά πλέον δεν θα σηματοδοτήσει «το τέλος του ευρώ», είπε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ στη FAZ. Η εφημερίδα προδημοσιεύει στον ιστότοπό της αποσπάσματα της συνέντευξης, η οποία θα φιλοξενηθεί στο αυριανό της φύλλο.

Νωρίτερα, η κ. Λαγκάρντ είχε δηλώσει σε γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ότι κανένα ουσιαστικό αποτελέσματα δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής από τις συνομιλίες Ελλάδας – Θεσμών. «Οι συζητήσεις συνεχίζονται με την Ελλάδα, υπάρχει ακόμα πολύ δουλειά που πρέπει να γίνει», ανέφερε.

Οι δηλώσεις έρχονται ενώ η κυβέρνηση θέλει να κλείσει τη συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο μέχρι την Κυριακή το αργότερο.

Μπαίνουμε στη διαπραγμάτευση με σκοπό να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Κυριακή, υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης μιλώντας για τη διαπραγμάτευση για πρώτη φορά στην ενημέρωση των δημοσιογράφων. «Εμείς εργαζόμαστε ώστε να έχουμε συμφωνία», συμπλήρωσε. Πιστεύουμε ότι με βάση τη διαδρομή που έχουμε κάνει είμαστε κοντά σε συμφωνία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για τις δηλώσεις που γίνονται στο εξωτερικό και δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της Αθήνας υποστήριξε ότι «οι δηλώσεις που γίνονται πολλές φορές δεν είναι ουδέτερες σε σχέση με τη διαπραγμάτευση». Όπως είπε δηλώσεις που δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία της ελληνικής κυβέρνησης εντάσσονται στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης και της πίεσης για να γίνουν υποχωρήσεις από την ελληνική πλευρά.

Σχετικά άρθρα