Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Σταθάκης: Ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και το 2015

Γιώργος Σταθάκης: Ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και το 2015
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ακίνητα, Αντικειμενικές Αξίες, Γιώργος Σταθάκης, ΕΝΦΙΑ,

Ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει και το 2015 δήλωσε το βράδυ της Τετάρτης ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης διευκρινίζοντας ωστόσο ότι θα υπολογίζεται με τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες.

Όπως εξήγησε, δε, θα υπολογιστεί με τις καινούργιες αντικειμενικές αξίες, για τις οποίες η αρμόδια υπουργός Νάντια Βαλαβάνη δήλωσε ότι θα είναι έτοιμες σε περίπου 15 ημέρες.

Όσον αφορά τη συμφωνία ο κ. Σταθάκης μιλώντας στο MEGA την χαρακτήρισε «μονόδρομο» προσθέτοντας ότι «θα είναι μιας και θα αφορά το σύνολο των μέτρων».

Παράλληλα ο υπουργός Οικονομίας δήλωσε ότι μέσα στη συμφωνία βρίσκεται και η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια.

Ο κ. Σταθάκης απέφυγε να επιβεβαιώσει ότι η συμφωνία γράφεται ήδη και πρόσθεσε πως υπάρχει ακόμα συζήτηση εκφράζοντας ταυτόχρονα την πεποίθησή του ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή ή το Σάββατο.

Ο ίδιος παραδέχθηκε πως ίσως λανθασμένα η κυβέρνηση είχε δώσει μεγάλη έμφαση στην πολιτική διαπραγμάτευση. Τόνισε μάλιστα πως βούληση και των δύο πλευρών είναι να υπάρξει συμφωνία καθώς σε διαφορετική περίπτωση τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα μπουν σε αχαρτογράφητα νερά.

Ο κ. Σταθάκης αποκάλυψε ότι ο στόχος των εσόδων από τις αλλαγές στον ΦΠΑ βρίσκεται κοντά στο 1 δισ. και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για ελληνική πρόταση για τρεις συντελεστές και τη θέση των δανειστών για δύο συντελεστές. Αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι θα επιβληθεί φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές και πρόσθεσε πως ο ΕΝΦΙΑ θα καταργηθεί από το επόμενο έτος εκτιμώντας πως τα ποσά για τον ΕΝΦΙΑ του 2015 θα υπολογιστούν με τις νέες αντικειμενικές αξίες.

Ο υπουργός Οικονομίας είπε πως η συμφωνία δεν θα προβλέπει υφεσιακά μέτρα, δεν θα υπάρχουν περικοπές μισθών και συντάξεων, ενώ η αύξηση του κατώτατου μισθού θα γίνει σε δύο δόσεις. Αναφορικά με την 13η σύνταξη ο κ. Σταθάκης είπε πως η καταβολή της θα δοθεί ανάλογα με την πορεία της οικονομίας. Ο κ. Σταθάκης ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει περίπτωση για επιβολή στην κίνηση κεφαλαίων στις τράπεζες και πρόσθεσε ότι η συμφωνία στο θέμα των κόκκινων δανείων έχει ήδη κλείσει.

Σχετικά άρθρα