Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαμός στη Βουλή για τις καταγγελίες Τζαβάρα για εργολαβικά θυμάτων των ναζί

Χαμός στη Βουλή για τις καταγγελίες Τζαβάρα για εργολαβικά θυμάτων των ναζί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βουλή των Ελλήνων, Γερμανικές Αποζημιώσεις, Γερμανικές Οφειλές, Γερμανική Κατοχή, Δεύτερος Παγκόσμιος Πόλεμος, Κώστας Τζαβάρας,

Σάλο προκαλούν οι καταγγελίες του Βουλευτή της ΝΔ Κώστα Τζαβάρα για συμφωνητικά – εργολαβικά που έχουν υπογράψει με τους συγγενείς των θυμάτων των ναζί που διεκδικούν αποζημιώσεις.

Ο κ. Τζαβάρας κατήγγειλε ότι παρακολουθούν την συνεδρίαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών δικηγόροι οι οποίοι έχουν έννομο συμφέρον να γνωρίζουν ποιες θα είναι οι αξιώσεις του ελληνικού Δημοσίου. Όπως είπε ο βουλευτής θα εισπράξουν 10% – 20% από τις αποζημιώσεις που θα επιδικαστούν, αλλά ακόμη και από τα ποσά που θα ζητηθούν.

Οι δικηγόροι Σαράντος Θεοδωρόπουλος (πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δικηγόρων για Γερμανικές Αποζημιώσεις) και Χριστίνα Σταμούλη διαβεβαίωσαν ότι οι ίδιοι δεν έχουν υπογράψει συμφωνητικά και τόνισαν ότι έχουν παραιτηθεί των αξιώσεών τους. Πάντως επιφυλάχθηκαν να εξετάσουν τα στοιχεία του Βουλευτή της ΝΔ με τα συμφωνητικά για το ενδεχόμενο να έχουν συνάψει άλλοι δικηγόροι θυμάτων και συγγενών θυμάτων.

Αιφνιδιασμένη από την καταγγελία η Πρόεδρος της Βουλής, ξεκαθάρισε ότι αγνοεί το θέμα. «Θέσατε ένα λεπτό ζήτημα. Επειδή ακριβώς είναι λεπτό και επειδή δεν θέλω να αδικήσουμε κανέναν, θα παρακαλούσα να μην κάνουμε τη διαδικασία μας ανακριτική. Εκκρεμεί να το διερευνήσουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα