Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αποφασισμένος ο Τσίπρας παίρνει πάνω του τη διαπραγμάτευση

Αποφασισμένος ο Τσίπρας παίρνει πάνω του τη διαπραγμάτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Γιάνης Βαρουφάκης, Γιάννης Δραγασάκης, Τηλεδιάσκεψη,

Κλειδώνει όπως όλα δείχνουν η συμφωνία με τους δανειστές και σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, «ξεκινούν σήμερα οι διαδικασίες συγγραφής της συμφωνίας (Staff Level Agreement)».

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στο υπουργείο Οικονομικών όπου συνεδριάζει η πολιτική ομάδα διαπραγμάτευσης και παίρνει πάνω ου όλη τη διαπραγμάτευση.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο Πρωθυπουργός, μέσω τηλεδιάσκεψης, με τις Βρυξέλλες θα δίνει εντολές και οδηγίες, ενώ θα λύνει τα προβλήματα που θα ανακύπτουν.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με ηγέτες ώστε να διευκολυνθεί η επίτευξη συμφωνίας.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης και μέλη της Επιτροπής διαπραγμάτευσης.

Το πλαίσιο της συμφωνίας θα προβλέπει:

α. Χαμηλά πρωτογενή πλεονάσματα για τα πρώτα χρόνια.

β. Μη υφεσιακά μέτρα που θα έχουν και αναδιανεμητικό προσανατολισμό. Δεν θα υπάρξουν περικοπές σε μισθούς/συντάξεις.

γ. Μεταρρύθμιση του ΦΠΑ, ώστε να έχει αναδιανεμητικό χαρακτήρα και εισπραξιμότητα. Δεν υπάρχει σενάριο με 1,8 δισ. ευρώ μέτρα.

δ. Μακροπρόθεσμη λύση με ελάφρυνση του χρέους και αναπτυξιακό πακέτο.

Στο συνταξιοδοτικό θα υπάρξει μεταρρύθμιση, προκειμένου να περιοριστούν οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις [χωρίς να θίγονται θεμελιωμένα δικαιώματα] και να ενοποιηθούν ασφαλιστικά ταμεία. Η ελληνική κυβέρνηση δεσμεύεται για έναρξη διαλόγου και εκπόνηση αναλογιστικής μελέτης για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Η κυβέρνηση δεν προτίθεται να κόψει συντάξεις.

Σχετικά άρθρα