Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο ΥΠΟΙΚ ο Τσίπρας – Η πιο κρίσιμη σύσκεψη πριν τη διαπραγμάτευση

Στο ΥΠΟΙΚ ο Τσίπρας – Η πιο κρίσιμη σύσκεψη πριν τη διαπραγμάτευση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, Τρόικα,

Σύσκεψη της πολιτικής διαπραγμάτευσης θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης στο υπουργείο Οικονομικών. Η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος για πρώτη φορά θα μεταβεί στο υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, όλα δείχνουν πως οι διαπραγματεύσεις μπαίνουν στην τελική ευθεία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να να τονίζει πως σκοπός της κυβέρνησης είναι η συμφωνία να κλείσει πριν τις 5 Ιουνίου. Στόχος της κυβέρνησης, όπως τον περιέγραψε ο κ. Σακελλαρίδης, είναι να υπάρξει μια «ενιαία συμφωνία».

Ο πρωθυπουργός έχει αναλάβει όλο το διαπραγματευτικό πακέτο, παρακολουθώντας από κοντά τις επαφές με τους «Θεσμούς». Το Μέγαρο Μαξίμου πιστεύει ότι έχουν επιτευχθεί σημαντικές, συγκλίσεις στα κρίσιμα θέματα των εργασιακών σχέσεων και του ασφαλιστικού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός βασίζεται ιδιαιτέρως στην πολιτική βούληση τριών παραγόντων για να επιτευχθεί η συμφωνία: της Άνγκελας Μέρκελ, που έχει διαβεβαιώσει ότι συναινεί σε έναν έντιμο συμβιβασμό, αποκηρύσσοντας τις ακρότητες του Β. Σόιμπλε, του Ζ. Κ. Γιούνκερ, που καταβάλλει παρασκηνιακά σοβαρές προσπάθειες για λύση και της αμερικανικής κυβέρνησης, που πιέζει για συμβιβασμό.

Σχετικά άρθρα