Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κάτοικοι στην Κω απειλούν να κάψουν το σπίτι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ

Κάτοικοι στην Κω απειλούν να κάψουν το σπίτι βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γιώργος Κυρίτσης, Ηλίας Καματερός, Κως, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Πρόσφυγες, ΣΥΡΙΖΑ,

Αντιμέτωπος με την οργή κατοίκων της Κω είναι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ηλίας Καματερός λόγω των προσπαθειών του να βελτιωθούν οι συνθήκες της προσωρινής διαβίωσης των μεταναστών στο νησί.

Όπως δήλωσε κ. Καματερός στον ρ/σ Sky και στην εκπομπή της Μαίρης Φώτη, δέχεται καθημερινά απειλητικά τηλεφωνήματα από οργισμένους κατοίκους της Κω με την προτροπή όπως υποστηρίζει του δημάρχου της Κω Γιώργου Κυρίτση αλλά και του Επάρχου Γιώργου Χαλκιδιού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε γνωστό ότι χθες άγνωστοι τον απείλησαν ότι θα του κάψουν το σπίτι και αποδίδει πολιτικές σκοπιμότητες στην τακτική που ακολουθεί ο δήμος και η περιφέρεια προκειμένου να πλήξουν την κυβέρνηση. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Ηλία Καματερού στον ρ/σ Sky:

Ο δήμαρχος ξεσηκώνει τους κατοίκους εναντίον μου

Η άποψη του δημάρχου είναι πως θα πρέπει να έχουμε πολλά περιπολικά στη θάλασσα για να αποτρέπουμε τους μετανάστες να φτάσουν στην Κω.

Η πρόταση είναι ανεφάρμοστη, η λύση αυτή είναι εκτός πραγματικότητας. Στο πλαίσιο της προσπάθειας για εξεύρεση λύσης, μίλησα με όλους, βρήκα ένα ξενοδοχείο που έχει κατασχέσει η Τράπεζα Πειραιώς και το οποίο δεν βρίσκεται σε πυκνοκατοικημένη περιοχή και σε συνεννόηση με το υπουργείο γίνονται προσπάθειες για διαμόρφωση του χώρου ώστε να υποδέχεται μετανάστες που θα μπορούν να μένουν εκεί για μερικές ημέρες.

Ο κ. δήμαρχος είναι αντίθετος και σε αυτή τη λύση, παρά τα όσα μου είχε πει. Όχι μόνο δεν συμμετέχει αλλά ξεσηκώνει κατοίκους της περιοχής εναντίον μου, μερικοί είναι και υπάλληλοι του δήμου, και προσχώρησε σε αυτή την άποψη και ο κ. Επαρχος. Όταν έχεις απέναντί σου τις τοπικές αρχές, δημιουργούνται έντονα προβλήματα.

Ο Επαρχος έδωσε το τηλέφωνο μου στους κατοίκους και με απειλούν

Εδώ και περίπου έναν μήνα ο κ. Επαρχος, πιθανόν και ο κ. δήμαρχος, έδωσε το τηλέφωνό μου στους κατοίκους της περιοχής και με παίρνουν κάθε μέρα και με απειλούν από τις 7 το πρωί.

Μου ζητούν να πάρω τους μετανάστες και να τους πάω σπίτι μου, κι εγώ τους είπα ότι αν δέχεται ο κ. δήμαρχος να τους πάρω κοντά στο σπίτι μου εγώ δεν έχω πρόβλημα.

Υπάρχει κοντά στο σπίτι μου στο Ψαλίδι ένα κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης που προβλέπει και κατασκήνωση αλλά ο κ. δήμαρχος δεν δέχεται ούτε εκεί.

Οι απειλές πλέον γίνονται επικίνδυνες. Καταρχήν, έβαλαν φωτιά στο κτίριο (σ.σ. στο ξενοδοχείο Captain Elias στη Λάμπη που φιλοξενούνται μετανάστες).

Μιλάω με την ΠΥΡ το πιο πιθανόν είναι πως πρόκειται για εμπρησμό, δεν υπάρχουν όμως ακόμα στοιχεία περιμένουμε το πόρισμα.

Δέχθηκα χθες τηλεφωνήματα που μου έλεγαν ότι έρχεται η σειρά του σπιτιού μου για να καεί και δεν είναι η πρώτη φορά που δέχομαι απειλές και για άλλα ζητήματα. Καλό είναι να δημοσιοποιούνται αυτά για να ξέρει και ο κόσμος τι γίνεται.

Οι άμυαλοι νομίζουν ότι έτσι θα πλήξουν την κυβέρνηση

Εχω την αίσθηση ότι κάποιοι των τοπικών αρχών, είτε είναι στον δήμο είτε είναι στην Περιφέρεια ελπίζουν ότι αν δεν βοηθούν αλλά αντίθετα οξύνουν τα προβλήματα που έχει ο τόπος, θα κάνουν ζημιά στην κυβέρνηση ελπίζοντας ότι έτσι θα την πλήξουν.

Δεν καταλαβαίνουν οι άμυαλοι, ή το καταλαβαίνουν και δεν τους ενδιαφέρει, ότι κάνουν ζημιά στον τόπο και στην περιοχή.

Αν δεν αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των μεταναστών, θα οξύνεται, θα έχουμε χιλιάδες στην Κω την επόμενη περίοδο, θα περιφέρονται στην πόλη, θα είναι στο λιμάνι.

Ακόμα κι αν δεν θέλουμε να προτάξουμε την ανθρωπιστική πλευρά, όπως πρέπει, ας συνυπολογίσουμε ότι θα γίνει ζημιά στον τουρισμό με αυτή την εικόνα που παρουσιάζουμε.

Υπάρχει κίνδυνος επιδημίας

Επίσης υπάρχει μεγάλος κίνδυνος επιδημίας, γιατί οι συνθήκες είναι δύσκολές εφόσον δεν υπάρχει μέριμνα. Μένουν 300 άνθρωποι μέσα σε αυτό το κτίριο.

Ο δήμαρχος δεν δίνει νερό και ο έπαρχος έκοψε το ρεύμα. Αν γίνει κάτι, ποιος θα την πληρώσει; Η Περιφέρεια ενώ στην αρχή ήταν θετική να βοηθήσει, τώρα και αυτή είναι αρνητική. Ενώ ο κ. Χατζημάρκος είχε έρθει στην Κω, είχε εκδώσει δελτίο τύπου και υποσχέθηκε να μας βοηθήσει, ξαφνικά άλλαξε στάση. Πώς να το εξηγήσω αυτό; Γι΄αυτό θέτω τη διάσταση των πολιτικών σκοπιμοτήτων.

Καιγόταν το ξενοδοχείο και κάποιοι γελούσαν

Είδα στη Ρόδο να πέφτουν στην θάλασσα οι άνθρωποι για να σώσουν τους μετανάστες, κι εμένα όταν καιγόταν το ξενοδοχείο στην Κω με έπαιρναν και γέλαγαν. Είδα μανάδες να ρίχνουν νερό στα παιδιά τους για να μην καούνε. Οι κάτοικοι δεν βοηθούν, διότι υπάρχει κλίμα τρομοκρατίας. Οποιος τολμήσει να βοηθήσει αντιμετωπίζει τον δήμαρχο και χαρακτηρίζεται ως αντίπαλος του

Πηγή: dimokratiki.gr

Σχετικά άρθρα