Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία

Κομισιόν: Χρειάζεται σκληρή δουλειά για να επιτευχθεί συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Brussels Group, Eurogroup, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Μαργαρίτης Σχοινάς,

Χρειάζεται «σκληρή δουλειά για να επιταχυνθεί η διαδικασία προς την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ ελληνικών αρχών και εκπροσώπων των θεσμών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν, Μαργαρίτης Σχοινάς, ο οποίος σε δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες επιβεβαίωσε ότι σήμερα ξεκινά στις Βρυξέλλες νέος γύρος συζητήσεων στο πλαίσιο του Brussels Group.

Ωστόσο, όπως είπε, είναι άγνωστο πόσο θα διαρκέσει ο γύρος αυτός, ενώ επανέλαβε την πάγια θέση της Επιτροπής ότι «όσο πιο γρήγορα κλείσει η συμφωνία τόσο το καλύτερο».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Σχοινάς, ανέφερε ότι η Επιτροπή αναμένει να συνεχιστεί η σκληρή δουλειά τις επόμενες ημέρες, προκειμένου να επιταχυνθεί η όλη διαδικασία, υπενθυμίζοντας παράλληλα πως οι συζητήσεις διεξάγονται στο πλαίσιο της δήλωσης του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου.

Τέλος, ερωτηθείς σχετικά με το αν η Κομισιόν θεωρεί ότι η Ελλάδα είναι σε θέση να εκπληρώσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις, ο εκπρόσωπος της Επιτροπής παρέπεμψε στη δήλωση του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου, όπου αναφέρεται ρητώς ότι η Ελλάδα δεσμεύεται να τιμήσει τις δανειακές τις υποχρεώσεις.

Σχετικά άρθρα