Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Νέα μικρασιατική καταστροφή εάν φύγουμε από το ευρώ

Μητσοτάκης: Νέα μικρασιατική καταστροφή εάν φύγουμε από το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Ευρώ, Ευρωζώνη, Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία,

«Είμαστε πιο κοντά σε συμφωνία απ’ ότι πριν από 10 μέρες, ωστόσο υπάρχει ακόμα δρόμος» εκτίμησε στα Παραπολιτικά 90,1 και στους Γιάννη Κουρτάκη και Παναγιώτη Τζένο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

O πρώην υπουργός πρόσθεσε πως η συμφωνία δεν θα είναι καλή αλλά σημείωσε ότι η οποιαδήποτε συμφωνία θα είναι καλύτερη από οποιαδήποτε ΜΗ συμφωνία και πως ένα τρίτο μνημόνιο θα είναι καλύτερο από τη χρεοκοπία.

Ο ίδιος επιτέθηκε ταυτόχρονα στην κυβέρνηση λέγοντας πως «είναι απορίας άξιον να θεωρούμε περίπου αυτονόητο να κυβερνά ένα κόμμα του οποίου το 40% θέλει να βγούμε από το ευρώ».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως εάν συμβεί αυτό- να βγούμε από το ευρώ- θα είναι μια νέα μικρασιατική καταστροφή.

Ερωτηθείς για το εάν η ΝΔ θα συμμετείχε σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας είπε πως «όταν η χώρα κινδυνεύει με εθνική καταστροφή, οι πολίτες ζητούν από τα κόμματα στοιχειώδη συνεννόηση. Αν ο κ. Τσίπρας έχει το θάρρος να συγκρουστεί με τους διάφορους ακραίους του κόμματος του, τότε θα διαμορφωθεί ένα πλαίσιο για περισσότερη συνεννόηση».

Αναφερόμενος στα εσωκομματικά της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως δεν είναι ευχαριστημένος από το βαθμό της αυτοκριτικής της ΝΔ από την ηγεσία της.

Σχετικά άρθρα