Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει»

«Ο χρόνος για την Ελλάδα τελειώνει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Κλάους Ρέγκλινγκ,

Στενά είναι τα χρονικά περιθώρια της Ελλάδας για να έρθει σε συμφωνία, διευκρινίζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, σε συνέντευξή του στην γερμανική Bild ενώ αναφέρει πως η υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων είναι ο μόνος τρόπος για να εκταμιευτούν άμεσα 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της, με την προϋπόθεση βέβαια μιας συμφωνίας.

Συμπλήρωσε μάλιστα πως η μη ύπαρξη συμφωνίας θα σημάνει και τέλος της χρηματοδότησης.

«Ο χρόνος ώστε η Ελλάδα να φτάσει σε συμφωνία για μεταρρυθμίσεις με τους δανειστές της τελειώνει και χωρίς συμφωνία δεν θα υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση» ανέφερε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ στην γερμανική εφημερίδα.

«Έχει μείνει πολύ λίγος χρόνος», είπε ο Ρέγκλινγκ, «και γι΄ αυτό εργαζόμαστε μέρα-νύχτα για μια συμφωνία. Χωρίς συμφωνία με τους δανειστές, η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάρει καινούργια δάνεια. Υπάρχει επίσης και ο κίνδυνος αφερεγγυότητας, που ενέχει πολλά ρίσκα. Ακόμα και το να χάσει μια δόση αποπληρωμής στο ΔΝΤ θα ήταν επικίνδυνο. Αυτό θα επηρέαζε και άλλους δανειοδότες, όπως εμάς» υπογράμμισε ο κ. Ρέγκλινγκ.

Μάλιστα δεν παρέλειψε να αναφέρει πως ο μόνος τρόπος για να μπορέσει η Ελλάδα να αποκαταστήσει την δημοσιονομική της ευρωστία είναι να υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις αφού όπως διευκρίνισε «το ταμείο διάσωσης μπορεί να επεκτείνει δάνεια μόνο όταν υλοποιηθούν μεταρρυθμίσεις. Αυτή είναι η τωρινή περίπτωση και αυτός είναι ο μόνος τρόπος για την Ελλάδα».

Ο κ. Ρέγκλινγκ πρόσθεσε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να εισπράξει γρήγορα περίπου 7,2 δισεκατομμύρια ευρώ από τους δανειστές της μόλις έρθει σε συμφωνία με τα άλλα κράτη της ΕΕ.

Σχετικά άρθρα