Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα πετύχει επώδυνη οπισθοχώρηση

Μητσοτάκης: Η κυβέρνηση θα πετύχει επώδυνη οπισθοχώρηση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Στην εκτίμηση ότι η κυβέρνηση «με κάποιο τρόπο, θα καταφέρει να πετύχει μια συμφωνία, η οποία δεν θα είναι ιδιαίτερα καλή, αλλά θα συνιστά μια επώδυνη οπισθοχώρηση σε σχέση με τα κεκτημένα της χώρας» προέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ωστόσο, μιλώντας στον Βήμα FM, σημείωσε ότι έχει «πολύ βάσιμες αμφιβολίες αν αυτή η συμφωνία μπορεί να γίνει αποδεκτή από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

«Γνωρίζαμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ένα βαθιά διχασμένο κόμμα, το επισημαίναμε και προεκλογικά. Ο κ. Τσίπρας είναι όμηρος σήμερα των συνιστωσών του και είναι ξεκάθαρο ότι δεν ελέγχει όλο του το κόμμα. Το μέτωπο των εσωτερικών πολιτικών εξελίξεων στον ΣΥΡΙΖΑ θα κρίνει εν πολλοίς και την τύχη της συμφωνίας και τις ενδεχόμενες επικείμενες πολιτικές εξελίξεις».

Ερωτηθείς για τη στάση που θα τηρήσει το κόμμα του, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τη συμφωνία αν εξαρτάται από τις ψήφους της η παραμονή της χώρας στην Ευρώπη και πρόσθεσε:

«Από τη στιγμή που εξαρτάται από τις ψήφους μας, σημαίνει ότι ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει απολέσει τουλάχιστον 13 βουλευτές, άρα την επόμενη μέρα θα τίθεται εκ των πραγμάτων ζήτημα δεδηλωμένης. Κατά συνέπεια, θεωρώ πιθανή την υπερψήφιση της συμφωνίας, εφόσον τελικά αυτή έρθει στη Βουλή, και από άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης. Σε περίπτωση όμως που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απώλειες, είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας δεν θα μπορεί να συνεχίζει να κυβερνά με αυτή την πλειοψηφία, οπότε θα υπάρχουν δύο ενδεχόμενα: είτε θα αναζητηθεί άλλη κυβέρνηση με άλλη πλειοψηφία από αυτή τη Βουλή, είτε η χώρα νομοτελειακά θα οδηγηθεί σε εκλογές».

Ερωτηθείς για τα εσωκομματικά, είπε ότι η κατάσταση στη Ν.Δ. δεν είναι η καλύτερη, εκτίμησε όμως ότι το κόμμα δεν θα αφανιστεί, όπως το ΠΑΣΟΚ:

«Δεν έχουμε προλάβει να κάνουμε την αυτοκριτική μας, ούτε να αναδιατάξουμε τις δυνάμεις μας. Η άποψή μου είναι ότι η Ν.Δ. δεν θα έχει την τύχη του ΠΑΣΟΚ, δεν θα αφανιστεί δηλαδή. Το ΠΑΣΟΚ βαίνει προς αφανισμό. Αλλά από την άλλη, αν δεν αλλάξει δραστικά, θα είναι ένα μεσαίο κόμμα, το οποίο δεν θα έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια πειστική εναλλακτική τη στιγμή που θα καταρρεύσει το παραμύθι το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ είπε στους Έλληνες πολίτες προεκλογικά. Αυτή τη στιγμή, εάν επιβεβαιωθούν τα σενάρια αυτά, συζητάμε για ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις εντός του Ιουνίου. Ένα κόμμα δεν αναγεννάται. Είμαι βέβαιος ότι η ηγεσία του κόμματος, σε συνεννόηση και σε ευθυγράμμιση με την κοινοβουλευτική ομάδα, θα κάνει το σωστό».

Σχετικά άρθρα