Ισλαμικό ΚράτοςΒόρεια Μακεδονία
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μωραΐτης: “Πρώτη φορά αριστερά για τη χώρα ήταν το 1981”

Μωραΐτης: “Πρώτη φορά αριστερά για τη χώρα ήταν το 1981”

«Η αριστερά κάνει αλλαγές, τομές ρήξεις και μεταρρυθμίσεις. Δεν υπερασπίζεται τη στασιμότητα και το χτες. Δυστυχώς αυτό βλέπουμε σήμερα. Πρώτη φορά αριστερά για τη χώρα ήταν το 1981. Τότε ο τόπος είδε ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις, ρήξεις, τομές με το χτες», δήλωσε ο Θάνος Μωραΐτης στη Κατερίνη σε πολιτική εκδήλωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών Πιερίας, αναφερόμενος στην έως τώρα κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την πορεία της διαπραγμάτευσης, ο υπεύθυνος του Τομέα Βιώσιμης Ανάπτυξης του Κινήματος τόνισε ότι «πρέπει να κλείσει άμεσα γιατί βάζει πλέον σε κίνδυνο τις θυσίες του ελληνικού λαού που έκανε τα τελευταία πέντε χρόνια».

Όπως σημείωσε μάλιστα «αυτή είναι μια από τις κόκκινες γραμμές που θέτει το Κίνημα σε αυτή την κρίσιμη διαπραγμάτευση την οποία και την στηρίζουμε» όπως είπε. Ως δεύτερη κόκκινη γραμμή ο κ. Μωραΐτης ανέφερε «την αλλαγή της χώρας» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Αν δεν αλλάξει η χώρα, όσες φορές κι αν σκιστεί το μνημόνιο, όσες φορές κι αν διαγραφεί το χρέος της χώρας, η χώρα μας δυστυχώς σε πέντε χρόνια θα βρεθεί στα ίδια αδιέξοδα. Άρα λοιπόν θέλουμε αλλαγές, απαιτούνται συγκρούσεις, χρειαζόμαστε μεταρρυθμίσεις για να προχωρήσουμε μπροστά και να συγκρουστούμε με τον κακό μας εαυτό ως χώρα. Και βέβαια το ίδιο το πολιτικό σύστημα να αφήσει πίσω τον κακό του εαυτό και να δει μέσα από μια εντελώς διαφορετική σκοπιά τις αποφάσεις που πρέπει να πάρει, τις προκλήσεις που αφορούν στο μέλλον της χώρας και να προχωρήσει μπροστά».

Σχετικά άρθρα