Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ώριμες συνθήκες για συμφωνία μέχρι αρχές Ιουνίου (βίντεο)

Ώριμες συνθήκες για συμφωνία μέχρι αρχές Ιουνίου (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αθήνα, Αλέξης Τσίπρας, Άνγκελα Μέρκελ, Βίντεο, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λετονία, Πρόεδρος της Βουλής, Φρανσουά Ολάντ,

Σίγουρος πως πλέον οι συνθήκες είναι κατάλληλες ώστε να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και δανειστών πριν τα τέλη του μήνα, φάνηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Ρίγα μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με τα όσα είπε στον ΣΚΑΪ είναι «ώριμες οι συνθήκες για να επισφραγιστεί η συμφωνία μέσα στο Μάιο ή αρχές Ιουνίου» και πρόσθεσε ότι εκφράστηκε η βούληση από Μέρκελ και Ολάντ να βοηθήσουν.

Παράλληλα υπογράμμισε πως θα υπάρξει συμφωνία σε όλα τα θέματα όπως δημοσιονομικά, εργασιακά και ασφαλιστικό, απορρίπτοντας δε τα σενάρια για μία παράταση του τρέχοντος προγράμματος και μετάθεση της τελικής συμφωνίας το φθινόπωρο.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε την επιμονή των Γερμανών να υπάρχει το ΔΝΤ μέσα στη συμφωνία και τόνισε πως η χώρα σκοπεύει να ανταποκριθεί σε όλες τις πληρωμές της τον Ιούνιο. Επισήμανε πως στοχεύει σε συμφωνία που θα επιστρέψει στην Αθήνα να συμμετάσχει στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ.

Ο κ. Σακελλαρίδης εξέφρασε την εκτίμηση πως η συμφωνία θα περάσει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα, τονίζοντας πως ουδέν πρόβλημα υπάρχει με την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τέλος για το σκληρό «μπρα ντε φερ» που βρίσκεται σε εξέλιξη με επίκετρο τον ΦΠΑ, είπε πως η ελληνική πλευρά προτείνει τρεις έναν 7%, έναν δεύτερο στο 14% και τον κανονικό συντελεστή στο 22%, τονίζοντας πως τα σενάρια των δανειστών για δυο συντελεστές έναν στο 14% και έναν στο 23%, απορρίπτονται από την ελληνική πλευρά.

Σχετικά άρθρα