Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Άδωνις Γεωργιάδης: “Η Κωνσταντοπούλου έκανε bullying στον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ”

Άδωνις Γεωργιάδης: “Η Κωνσταντοπούλου έκανε bullying στον Ταξίαρχο της ΕΛΑΣ”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bullying, Άδωνις Γεωργιάδης, Αστυνομία, Βουλή των Ελλήνων, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Νέα Δημοκρατία, Πρόεδρος της Βουλής,

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Με αφορμή δημοσίευμα Γερμανικής εφημερίδας σύμφωνα με το οποίο εξετάζεται επέκταση του υπάρχοντος προγράμματος διάσωσης για την Ελλάδα έως το Φθινόπωρο ο Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε ότι “και δικές μου πληροφορίες λένε ότι υπάρχει στο τραπέζι αυτού του είδους η πρόταση. Οι ευρωπαϊκοί κύκλοι σχεδιάσουν προφανώς σε αντίθεση με το ΔΝΤ αυτό δεν συζητάει, το ΔΝΤ επιμένει σε αξιολόγηση και ολοκλήρωση του προγράμματος… Όλη η ιδέα αυτού του σχεδίου έγκειται στην εξής υπόθεση ότι ο κ. Τσίπρας χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο για να προσγειωθεί στην πραγματικότητα και ότι χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να χειριστεί το εσωκομματικό του πεδίο. Δεν αλλάζει τίποτα επί της ουσίας όμως για εμάς είναι μια καταστροφική εξέλιξη.

Λέμε να συνεχίσουμε την παράταση αυτού που ζούμε από τις 25 Ιανουαρίου και μετά, να το συνεχίσουμε για άλλους τέσσερις μήνες, εσείς πιστεύετε ότι η αγορά το αντέχει;

Λέμε να συνεχίσουμε να βράζουμε στο καζάνι μας για άλλους τέσσερις μήνες γιατί ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να διαχειριστεί το κόμμα του; Αυτό είναι ότι πιο παράλογο.

Όσο συνεχίζουμε την ίδια πορεία τα δημοσιονομικά μας διαρκώς θα επιδεινώνονται άρα η όποια συμφωνία θα έρθει πάλι στον Σεπτέμβριο θα είναι πολύ χειρότερη της σημερινής, όπως η σημερινή είναι χειρότερη από αυτή που θα είχαμε στις 25 Ιανουαρίου.

Για την συζήτηση για το χρέος ο πρώην υπουργός σημείωσε ότι “προεκλογικά είχε μαλλιάσει η γλώσσα μας να λέμε ότι η συζήτηση για το χρέος μπορεί να γίνει μόνο με την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Γιατί αυτό που λένε από την πρώτη μέρα οι Ευρωπαίοι, από το 2010 λένε το ίδιο πράγμα, ότι για να σου κάνουμε διευκόλυνση ως προς το χρέος δηλαδή για να πάμε στα κοινοβούλια μας και να ψηφίσουμε ότι τους χαρίζουμε λεφτά θα πρέπει να έχουμε μια Ελλάδα που τα καταφέρνει και ζει μόνη της. Αυτό προϋποθέτει το κλείσιμο της αξιολόγησης, μα η παράταση του κλεισίματος της αξιολογήσεως μεταθέτει χρονικά και αυτή τη συζήτηση.

Εάν ισχύσει η παράταση αναβάλλεται η ένταξη μας στο πακέτο ποσοτικής χαλάρωσης και πηγαίνει για μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Η χώρα χρειάζεται καθαρές λύσεις, δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο.

Επίσης, τόνισε για την διαπραγμάτευση και ενδεχόμενη επίτευξη συμφωνίας ότι “δεν θα πούμε μπράβο, δεν εξελέγη η κυβέρνηση για να κρατάει την Ελλάδα στο μνημόνιο επ’ άπειρον, δεν είναι τέτοια η εντολή που πήρε. Η κυβέρνηση Τσίπρα υποτίθεται εξελέγη για να καταργήσει το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο, αυτό έγινε «σχήμα λόγου», παρατάθηκε το μνημόνιο μέχρι τέλος Ιουνίου, πάει να παραταθεί μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου και βλέπουμε. Δεν είναι να τους λέμε και μπράβο επειδή τα έχουν κάνει θάλασσα…

Ερωτηθείς για την πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι “η κ. Κωνσταντοπούλου είναι μεγάλο πρόβλημα. Οι ιδιορρυθμίες της κας Κωνσταντοπούλου δεν θα είχαν σημασία αν δεν είχε αυτό το αξίωμα. Το αξίωμα που της έδωσε ο κ.Τσίπρας όμως περιπλέκει πάρα πολύ τα πράγματα.

Εγώ δεν την ψήφισα και πρέπει να σας πω ότι δεν την ψήφισε κανένας μας από όσους ήμασταν στην λίστα Λαγκάρντ, η γνώμη μου είναι ότι και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν μαζί μας στην λίστα Λαγκαρντ ούτε αυτοί πρέπει να την έχουν ψηφίσει. Όποιος είχε ζήσει από κοντά την κα Κωνσταντοπούλου επί καθημερινής βάσεως δεν μπορεί να την ψήφιζε για πρόεδρο της Βουλής με τίποτα.

Το κόμμα μου έδειξε μια προσπάθεια πολιτικού πολιτισμού, εγώ είχα εκφράσει την διαφωνία μου από τότε. Κακώς το έκανε το κόμμα μου, πολιτικό πολιτισμό δεν χρειάζεται η κα Κωνσταντοπούλου γιατί δεν έχει η ίδια πολιτικό πολιτισμό αλλά εν πάση περιπτώσει η ΝΔ ήθελε να δείξει εκείνη τη στιγμή την ανωτερότητά της. Ήταν ένα σφάλμα.

Επίσης σημείωσε οτι η κ. Κωνσταντοπούλου εξελίσσεται σε μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση και τη χώρα. Τόνισε σχετικά ότι:

“Καταρχάς το χθεσινό περιστατικό, θυμίζω πριν από δύο χρόνια όταν είχε βγει ένα βίντεο με τον κ. Κασιδιάρη ο οποίος μίλαγε με πολύ έντονο ύφος σε έναν Αξιωματικό της Ελληνικής Αστυνομίας θυμάστε που είχαμε βγει όλα τα κόμματα και λέγαμε με ποιο δικαίωμα μιλάς έτσι σε έναν Αξιωματικό της ελληνικής Αστυνομίας; Παραλληλίζω την πολιτική υποκρισία, όταν το έκανε το ίδιο πράγμα ο κ. Κασιδιάρης όλοι στην Ελλάδα λέγανε «ντροπή». Χθες που το έκανε η κα Κωνσταντοπούλου, πολύ χειρότερό της κας Κωνσταντοπούλου … Θεωρώ ότι η κα Κωνσταντοπούλου έκανε στον αξιωματικό αυτό που λέμε bulling με σκοπό να τον κάνει να βγει από τα ρούχα του για να τον εκθέσει και αυτός μπράβο του και κράτησε την ψυχραιμία του και φέρθηκε όπως έπρεπε. Πήγε η Πρόεδρος της Βουλής να φέρει σε δύσκολη θέση έναν Ταξίαρχο της Ελληνικής Αστυνομίας, ντροπής της!”.

“Το πρόβλημα είναι το κ. Τσίπρα γιατί η κα Κωνσταντοπούλου όσο μένει σε αυτή τη θέση τόσο αυξάνει το πρόβλημα. Και δεν το αυξάνει μόνο μέσα στην Βουλή με την ένταση που δημιουργεί, δεν το αυξάνει μόνο με τη διαρκή προστασία την οποία παρέχει στην Χρυσή Αυγή με τρόπο σκανδαλώδη από ένα σημείο και έπειτα. Όλοι οι βουλευτές έχουν καταλάβει ότι είναι ο μεγάλος προστάτης της Χρυσής Αυγής μες το κοινοβούλιο αλλά δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που δημιουργεί η κα Κωνσταντοπούλου, δεν λειτουργεί η Βουλή επί της ουσίας. Δεν έχουν βγει οι ταυτότητες των βουλευτών, δεν έχουν δημοσιευτεί τα πόθεν έσχες, δεν έχουν προχωρήσει οι διορισμοί, δεν γίνεται τίποτα”.

Με αφορμή δημοσίευμα που φέρει τον κ.Βαρουφάκη να έχει καταγράψει το τελευταίο Eurogroup ο κ. Γεωργιάδης αναρωτήθηκε: “Τι ζούμε; Έχετε ακούσει ποτέ υπουργό να λέει ότι κατέγραφε μια κλειστή συνεδρίαση; Ο κ. Βαρουφάκης δεν κάνει για αυτή τη δουλειά. Πιστεύω ότι δεν μπορεί να μπει στο επόμενο Eurogroup, δεν στέκεται”.

Σχετικά άρθρα