Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κομισιόν: Απίθανο ένα έκτακτο Eurogroup μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα

Κομισιόν: Απίθανο ένα έκτακτο Eurogroup μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Bloomberg, Brussels Group, Eurogroup, Άνγκελα Μέρκελ, Βρυξέλλες, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Συνταξιοδοτήσεις, Τρόικα,

Με τα χρονικά περιθώρια να στενεύουν δραματικά, η Ελληνική ομάδα διαπραγμάτευσης μεταβαίνει στις Βρυξέλλες, όπου θα συγκληθεί νέος γύρος διαβουλεύσεων με τους εκπροσώπους των Θεσμών.

Σύμφωνα με πηγές από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, υπάρχει ναι μεν συνεχόμενη πρόοδος, αλλά προς το παρόν είναι ακόμα υπερβολικά αργή, ειδικά στα θέματα-αγκάθια, δηλαδή την εργασιακή μεταρρύθμιση και το συνταξιοδοτικό.

Έχοντας χαμηλώσει τις προσδοκίες για τη Σύνοδο στη Ρίγα της Λετονίας τις μέρες που πέρασαν, δηλώνοντας εκ μέρους του εκπρόσωπου Τύπου Μαργαρίτη Σχοινά, πως οι πολιτικές επαφές που θα υπάρξουν στο πλαίσιο της Συνόδου δεν αντικαθιστούν τις τεχνικές διαπραγματεύσεις, κοινοτικές πηγές αναφέρουν τώρα πως δεν βλέπουν πιθανό έκτακτο Eurogroup εντός της επόμενης εβδομάδας.

Οι εκτιμήσεις αυτές πάντως έρχονται σε αντίθεση με πρόσφατο δημοσίευμα του Bloomberg, που επικαλείται κυβερνητικές πηγές κοντά στη Γερμανική Καγκελαρία, και βλέπει έντονη διάθεση από τη Καγκελάριο για εύρεση λύσης.

Η ίδια κοινοτική πηγή στις Βρυξέλλες πάντως, σημειώνει πως όταν υπάρχει θέληση, η ελληνική πλευρά μπορεί να κινηθεί «εντυπωσιακά γρήγορα» αν και θα ήθελε να δει «περισσότερη κινητοποίηση» από την ελληνική πλευρά για την επίτευξη μιας συμφωνίας.

Τέλος ο Ευρωπαίος αξιωματούχος δηλώνει πως δεν υπάρχει καμία σιγουριά ως προς την πιθανή ημερομηνία συμφωνίας και πως χρειάζονται «ακόμα μερικές συνεδρίες του Brussels Group μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο».

Σχετικά άρθρα