Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” των δανειστών σε έκπτωση στον ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν “πλαστικό χρήμα”

“Όχι” των δανειστών σε έκπτωση στον ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν “πλαστικό χρήμα”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ελληνική Κυβέρνηση, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Υπουργείο Οικονομικών, ΦΠΑ - Φόρος Προστιθέμενης Αξίας,

Βήματα πίσω φαίνεται πως σημειώνονται στις διαπραγματεύσεις για τον ΦΠΑ, καθώς, προέκυψε ζήτημα με τη νέα πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δανειστές έχουν «θέμα» με την έκπτωση 3% στον ΦΠΑ για όσους χρησιμοποιούν «πλαστικό χρήμα» την οποία ανακοίνωσε και ο υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στο Star το βράδυ της Τρίτης.

Οι ενστάσεις έχουν να κάνουν με την τεκμηρίωση, δηλαδή, δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για το πόσα χρήματα χάνει και πόσα κερδίζει η ελληνική πλευρά από ένα τέτοιο μέτρο.

Την ίδια ώρα κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών αναφέρουν ότι η πρόταση δεν έχει αποσυρθεί επί του παρόντος, ωστόσο, πληροφορίες αναφέρουν ότι εξετάζονται και εναλλακτικά σενάρια.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η διαφορά στον ΦΠΑ (18% με 15%) απαγορεύεται βάσει κοινοτικής οδηγίας και εξετάζονται εναλλακτικοί τρόποι επιστροφής όπως το να επιστραφούν τα χρήματα μέσω του φόρου εισοδήματος ή να μπαίνουν απευθείας σε τραπεζικό λογαριασμό.

Σχετικά άρθρα