Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στελέχη της ΝΔ: Με λαμπάδες στη Ραφήνα να φέρουμε πίσω τον Καραμανλή

Στελέχη της ΝΔ: Με λαμπάδες στη Ραφήνα να φέρουμε πίσω τον Καραμανλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Διονύσης Χατζηδάκης, Κώστας Καραμανλής, Νέα Δημοκρατία, Παλαιό Φάληρο, Ραφήνα,

Θέση στα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας έλαβαν με τον πλέον βροντερό τρόπο παλαιά στελέχη της παράταξης στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο «Σύνδεσμος 1974». Μόνο τα κεριά δεν έβγαλαν το βράδυ της Δευτέρας, στο θέατρο Χατζηχρήστου, για να υποδεχθούν τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Το μήνυμα εστάλη στην ηγεσία και το αίτημα ήταν «ενωτικό συνέδριο ιδεολογικής και πολιτικής αναγέννησης, ενώ ακούστηκε και η πρόταση, αν και υπερβολική, να πάνε στη Ραφήνα με λαμπάδες για να πειστεί ο Κώστας Καραμανλής να γυρίσει.

Η εκδήλωση του «Συνδέσμου 74», ήταν η πρώτη μεγάλη δημόσια εκδήλωση διαφοροποίησης από την ηγεσία και θα ακολουθήσουν και άλλες για να ξαναγυρίσει η παράταξη στους ανθρώπους της, διότι όπως είπε και ο πρώην αντιδήμαρχος Αθηναίων Άγγελος Μοσχονάς «αφήσαμε την παράταξη στους Μουρούτηδες, Λαζαρίδες και Μπαλτάκους».

Πάντως, εκτός από τους δελφίνους που παίρνουν θέση μάχης, όλο και περισσότερο καλλιεργείται κλίμα για τον Κ. Καραμανλή και όπως είπε και στην εκδήλωση ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, «την παράταξη μόνο αυτός μπορεί να την ενώσει» και πρέπει όλοι να πάνε να του ζητήσουν να μπει μπροστά. «Και αν δεν θέλει να πάμε με λαμπάδες να τον βγάλουμε έξω».
Πριν από 12 χρόνια

Ο «Σύνδεσμος 1974» δημιουργήθηκε πριν 12 χρόνια από ιδρυτικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, πολλά εκ των οποίων διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του κόμματος από τους Κ. Μητσοτάκη, Μ. Έβερτ και Κ. Καραμανλή, στοχεύει στην προβολή και προώθηση των αρχών του Ριζοσπαστικού Φιλελευθερισμού, διαδραματίζοντας ρόλο ενός «γαλάζιου» think tank.

Αν και το καταστατικό του προβλέπει τη δυνατότητα παρέμβασης «με ήπιες μορφές δράσης για στήριξη και προώθηση καινοτόμων ιδεών, που συνάδουν με τις αρχές και τις αξίες της φιλελεύθερης παράταξης», τα μέλη του προσανατολίζονται στην ανάληψη ευρύτερων πρωτοβουλιών για την «επανένωση» της «γαλάζιας» παράταξης στο εξής.

Στο πλαίσιο αυτό, σε ομόφωνο ψήφισμα, το οποίο ανέγνωσε ο πρώην δήμαρχος Αθηναίων, Θόδωρος Μπεχράκης (και εγκρίθηκε δια βοής) τα μέλη του «Συνδέσμου» καλούν «σε συστράτευση τους βουλευτές και όλα τα πολιτικά στελέχη» της ΝΔ και επισημαίνουν ότι «το θέαμα τέλειωσε. Ο αγώνας αρχίζει τώρα».

Εκκινώντας τη διαδικασία εκ μέρους του Συνδέσμου, η Βάσια Ηλιοπούλου ξεκαθάρισε ότι «εμείς δεν ήρθαμε εδώ σήμερα ούτε να ιδρύσουμε κόμμα ούτε να εκλέξουμε αρχηγό. Ήρθαμε να δούμε πως θα βοηθήσουμε στην ανασύνταξη της παράταξης» και πρόσθεσε: «σας καλούμε να προχωρήσουμε όλοι μαζί για την ανασυγκρότηση της μεγάλης παράταξης, όπως την οραματίστηκε ο ιδρυτής της, Κωνσταντίνος Καραμανλής».

Στη διάρκεια της συζήτησης έγινε έντονη αναφορά στην ανάγκη επιστροφής στον ιδεολογικό πυρήνα της παράταξης, αυτόν του «ριζοσπαστικού φιλελευθερισμού», αλλά και στα αίτια της εκλογικής ήττας της 25ης Ιανουαρίου.

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν μεταξύ άλλων οι: Α. Σγαρδελης, Γ. Στεφανάκος, Β. Ηλιοπούλου, Αγγ. Μοσχονάς, Χρ. Αραπίδης, Κ. Κωστουλας, Θ. και Δ. Μπεχράκης, Μ. Αναγνωστάκης, Κ. Σμυρλής, Αγγ. Μπρατάκος, Αυγ.Βυτζηλαίος, Γ. Οικονόμου, Κ. Πάσχος, Γ. Τρυφωνιδης, αλλά και οι δήμαρχοι Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου και Παλαιού Φαλήρου, Διονύσης Χατζηδάκης.

Σχετικά άρθρα