Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Χρυσόγονος θεωρεί ότι με τη δραχμή θα ήμασταν καλύτερα

Ο Χρυσόγονος θεωρεί ότι με τη δραχμή θα ήμασταν καλύτερα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Δραχμή, Ευρώ, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Κώστας Χρυσόγονος, ΣΥΡΙΖΑ,

Θέση στη νέα μάχη που ξέσπασε και διχάζει και πάλι το ΣΥΡΙΖΑ, μεταξύ ΕΥΡΩ και δραχμής πήρε σήμερα το πρωί της Τρίτης ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος δηλώνοντας ότι χωρίς το ευρώ τα πράγματα για την Ελλάδα θα ήταν καλύτερα.

Συγκεκριμένα ο κ. Χρυσόγονος μιλώντας στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1 και στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, εξέφρασε μεν την εκτίμησή του ότι δεν υπάρχει λαϊκή εντολή για έξοδο της χώρας από το ευρώ, αλλά παράλληλα τόνισε πως «εάν η Ελλάδα έμενε στη δραχμή και δεν είχε μπει στο ευρώ τα πράγματα θα ήταν καλύτερα».

Αναφορικά με το θέμα των διαπραγματεύσεων ο κ. Χρυσόγονος ανέφερε πως «το λεγόμενο κείμενο Γιούνκερ θα παρείχε μια προσωρινή λύση για συμφωνία γέφυρα» και συμπλήρωσε πως «είναι μια κεντρική ιδέα που θα μπορούσε να δουλευτεί από την ελληνική πλευρά».

Αίσθηση προκάλεσε επίσης η τοποθέτησή του ότι «αν μπορέσει να γίνει μια συμφωνία που θα βγάζει έξω το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και τις απαιτήσεις του και άφηνε μέσα τους άλλους θεσμούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα”.

Τέλος, ανέφερε πως υπάρχει η δυνατότητα να βρεθεί λύση για τα 11 δισεκατομμύρια που χρωστάμε μέσα από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και μέσω της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας από την αύξηση του ορίου των εντόκων γραμματίων, ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξει συμφωνία εντός των επόμενων ημερών λέγοντας πως το χειρότερο θα ήταν η χώρα να οδηγηθεί σε ένα ατύχημα.

Σχετικά άρθρα