Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Προσεκτικός ο Καμμένος δεν σχολίασε ότι η Ε.Ε. ξεκινά πόλεμο στη Λιβύη

Προσεκτικός ο Καμμένος δεν σχολίασε ότι η Ε.Ε. ξεκινά πόλεμο στη Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Βίντεο, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μεσόγειος Θάλασσα, Μετανάστες, Πάνος Καμμένος, Πρόσφυγες, Τζιχαντιστές, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Σε δηλώσεις του μετά την ολοκλήρωση της κοινής συνεδρίασης υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες, ο Πάνος Καμμένος τοποθετήθηκε απέξω απέξω στην προετοιμαζόμενη εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη, για την οποία γράφονται πρωτοσέλιδα σε όλες τις ευρωπαϊκές εφημερίδες, στην Ελλάδα γράφουμε μόνο εμείς διότι οι υπόλοιποι “συνάδελφοι” δεν το έχουν πάρει ακόμα είδηση -προφανώς- ότι ετοιμάζεται πόλεμος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

Τους έχει “απορροφήσει” η συμφωνία με τους δανειστές, λες και σε αυτόν τον πόλεμο -της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το Ισλαμικό Κράτος- δεν θα συμμετάσχει η Ελλάδα…

Ο Πάνος Καμμένος έκανε “γενικές δηλώσεις”, προσεκτικές θα εκτιμούσαμε και απέφυγε να αναφερθεί με λεπτομέρειες στο μέγεθος και στην ισχύ της σχεδιαζόμενης πολεμικής επιχείρισης στη Λιβύη.

Η ναυτική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη θα γίνει για να χτυπηθούν οι διακινητές Αφρικανών προσφύγων και λαθρομεταναστών, οι οποίοι όπως αποδείχτηκε την Κυριακή συνεργάζονται με το Ισλαμικό Κράτος.

Μάλιστα, όπως έγραψε όλος ο διεθνής Τύπος, το Ισλαμικό Κράτος κρατά το 50% από τα ναύλα που πληρώνουν οι πρόσφυγες στους διακινητές.

Οι μεγαλύτερες βρετανικές εφημερίδες θεωρούν βέβαιο ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα περιοριστεί σε ναυτικό αποκλεισμό και αεροπορικές επιδρομές ενάντια στους διακινητές και τους τζιχαντιστές (αφού οι δεύτεροι είναι συνέταιροι με τους πρώτους), αλλά και θα προχωρήσει και σε χερσαίες επιχειρήσεις. Αυτός είναι εξάλλου ο λόγος που οι Βρετανοί ετοιμάζουν και διακόσιους πεζοναύτες (Royal Marines – διαβάστε σχετικά εδώ: Η Βρετανία στέλνει το Lyme Bay να σταματήσει τους μετανάστες στη Μεσόγειο) για να δώσουν μάχες στο έδαφος της Λιβύης.

«Ένα από τα βασικά συμπεράσματα του σημερινού Συμβουλίου είναι ότι το θέμα της μετανάστευσης είναι πλέον και θέμα άμυνας» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, μετά το πέρας της κοινής συνεδρίασης των υπουργών Εξωτερικών και Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσία του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

Όπως ανέφερε ο υπουργός, το Συμβούλιο και ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αποδέχθηκαν την ελληνική άποψη, η οποία αρχικά αντιμετωπίστηκε από τα ευρωπαϊκά μέσα με κακή πρόθεση, ότι δηλαδή «ανάμεσα στους πραγματικούς πρόσφυγες μπορεί να διακινηθούν και πιθανόν να διακινούνται τρομοκράτες (σ.σ. τζιχαντιστές) προς την Ευρώπη μέσω της Ελλάδος».

«Αυτό αφορά όλη την Ε.Ε. Έπρεπε να ληφθούν μέτρα», σημείωσε ο υπουργός, ενώ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που ξεκινούν με την έγκριση του Συμβουλιου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στα βόρεια σύνορα της Αφρικής (δηλαδή στις ακτές της Λιβύης), πρόσθεσε πως αναγνωρίζεται πλέον ως ευρωπαϊκό και το πρόβλημα που υπάρχει στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, στην Ελλάδα.

«Θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να συνεχιστούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, ως οφείλουμε με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και παράλληλα στην αποτροπή της εισόδου σε στοιχεία τα οποία θέλουν να δημιουργήσουν προβλήματα στην ευρύτερη περιοχή» δήλωσε ο υπουργός.

Τέλος, ο Πάνος Καμμένος ανέφερε πως αναγνωρίστηκε επίσης ότι «υπάρχει κίνηση τέτοιων ομάδων (σ.σ. τζιχαντιστών) στα Βαλκάνια».

«Δε θα επιτρέψουμε να εμφανιστούν στα Βαλκάνια τέτοιου είδους ομάδες. Είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και στις προβοκάτσιες που βλέπουμε τον τελευταίο καιρό να αναπτύσσονται στην περιοχή των Βαλκανίων», κατέληξε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Να υπογραμμίσουμε, μιας και είμαστε οι μόνοι που το γράφουμε στην Αθήνα, ότι η σύνοδος των Υπουργών Εξωτερικών και Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης έγινε για να αποφασιστεί η εκστρατεία στη Λιβύη, ενάντια στους διακινητές λαθρομεταναστών και στο Ισλαμικό Κράτος.

Αναλυτικά ρεπορτάζ για την στρατιωτική εκστρατεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Λιβύη, που αναμένεται να ξεκινήσει τον Ιούνιο, στους ακόλουθους συνδέσμους:

1. Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφασίζει εκστρατεία στη Λιβύη – Πεδίο μάχης η Μεσόγειος
2. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται για εισβολή στη Λιβύη – Συνεδριάζουν οι Υπουργοί Άμυνας
3. Η Ευρωπαϊκή Ένωση προετοιμάζεται για εισβολή στη Λιβύη

Δείτε και βίντεο με τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:

Σχετικά άρθρα