Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Αν η κυβέρνηση “χάσει” 13 βουλευτές να παραιτηθεί

Μητσοτάκης: Αν η κυβέρνηση “χάσει” 13 βουλευτές να παραιτηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία,

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θέλει να πέσει η κυβέρνηση ακόμη εάν υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους μας, στην περίπτωση που η συμφωνία αυτή περάσει από την Βουλή, με απώλειες από τους κυβερνητικούς βουλευτές και με την στήριξη των βουλευτών της αντιπολίτευσης.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, ισχυρίζεται ότι θα υπάρξει ζήτημα δεδηλωμένης, εάν στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη συμφωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ χάσει πάνω από 13 βουλευτές.

«Αν η συμφωνία περάσει – ενδεχομένως με ψήφους των κομμάτων της αντιπολίτευσης – με διαρροές από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ τίθεται την επόμενη ημέρα ζήτημα δεδηλωμένης», δήλωσε συγκεκριμένα στον ΣΚΑΪ ο κ. Μητσοτάκης, ερωτηθείς θα κάνει η Νέα Δημοκρατία στην περίπτωση που η κυβέρνηση φέρει μια συμφωνία προς ψήφιση στη Βουλή.

«Δεν μπορεί μια κυβέρνηση να χάνει ενδεχομένως ένα μεγάλο κομμάτι της δύναμής της, να στηρίζεται ενδεχομένως – όλα αυτά είναι υποθετικά σενάρια – στην αντιπολίτευση για να περάσει τη συμφωνία και την επόμενη ημέρα να συνεχίζει αμέριμνη να κυβερνάει ωσάν να απολαμβάνει την εμπιστοσύνη της Βουλής. Και ναι μεν μπορεί να έχουμε συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση σε αυτήν τη μορφή δεν θα μπορεί να συνεχίσει», πρόσθεσε.

Όπως είπε, «ναι μεν θα έχουμε συμφωνία, αλλά η κυβέρνηση σε αυτήν τη μορφή δεν θα μπορεί να συνεχίσει».

Σχετικά άρθρα