Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις, το μήνυμα Τσίπρα

Δεν κινδυνεύουν μισθοί και συντάξεις, το μήνυμα Τσίπρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Μισθοί, Συντάξεις,

«Υλοποιούμε στις πρώτες 100 μέρες την εντολή να αλλάξουμε τα πράγματα στην χώρα, είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία τoυ στο συνέδριο του Economist. «Νομοθετούμε και διαπραγματευόμαστε στο όνομα της μεγάλης πλειοψηφίας που μας ψήφισε αλλά και στο όνομα της ανάπτυξης και της ισότητας.»

«Διαπραγματευόμαστε στο ναρκοθετημένο έδαφος που με επιμέλεια ετοίμασε η απελθούσα κυβέρνηση που είχε ως συνειδητή επιλογή της το μνημόνιο.» τόνισε εν συνεχεία ο Αλέξης Τσίπρας.

Kαι συνέχισε: «Διαβεβαιώνω ότι δεν υφίσταται κανένας κίνδυνος για τους μισθούς και τις συντάξεις. Η συμφωνία πρέπει αν κλείσει. Η προϋπόθεση είναι να είναι έντιμη και αμοιβαία επωφελής. Δεν μπορεί κάποιοι να έχουν στο μυαλό τους ότι στην πορεία οι κόκκινες γραμμές θα ξεθωριάσουν.

Στις πρώτες 100 μέρες, κάναμε το πρώτο βήμα για την αναχαίτιση της ανθρωπιστικής κρίσης. Πήραμε άμεσα μέτρα για την επανεκκίνηση της οικονομίας, μέσω του νόμου για τις 100 δόσεις που έδωσε την δυνατότητα σε επιχειρηματίες να πάρουν ξανά φορολογική ενημερότητα.»

«Σύντομα θα κατατεθεί νομοσχέδιο για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και για την σταδιακή αύξηση του κατώτατου μισθού» ειπε ο πρωθυπουργός.

«Δεν υποχωρούμε στο θέμα των μισθών και των συντάξεων» ειπε ο Αλέξης Τσίπρας και τόνισε: «Αρκετά δεινοπάθησαν οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι. Τώρα είναι η ώρα της αναδιανομής και της δίκαιης μοιρασιάς των βαρών. Τώρα θα πληρώσουν και αυτοί που έως τώρα δεν πλήρωναν».

Σχετικά άρθρα