Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο πρότεινε ο Καμμένος

Τη δημιουργία ΝΑΤΟϊκής βάσης στο Αιγαίο πρότεινε ο Καμμένος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αιγαίο Πέλαγος, ΝΑΤΟ (Οργανισμός Βορειοατλαντικού Συμφώνου), Πάνος Καμμένος, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

Πρόταση για τη δημιουργία νατοϊκής αεροπορικής βάσης στο Αιγαίο θα καταθέσει στη διάρκεια της επικείμενης επίσκεψής του στις ΗΠΑ ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Καμμένος μιλώντας στο συνέδριο του Economist υπάρχει μελέτη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, που συνυπολογίζει τη βάση της Σούδας και τις ανάγκες του ΝΑΤΟ, ενώ δεν αποκάλυψε σε ποιο νησί θα λειτουργήσει η βάση.

Επικαλούμενος τις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από την Τουρκία, που «επέλεξε να μην σεβαστεί την κατά παράδοση συμφωνία» στη διάρκεια της πρόσφατης επίσκεψης του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά στην Άγκυρα, ο κ. Καμμένος είπε ότι η Συμμαχία (ΝΑΤΟ) πρέπει να έχει άμεση γνώση για τη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας.

Όπως είπε, η παρουσία νατοϊκών δυνάμεων και στρατιωτικών στελεχών στην προτεινόμενη βάση θα βοηθήσει στο να έχει η Συμμαχία πλήρη εικόνα της συμπεριφοράς της Τουρκίας.

Σημείωσε μάλιστα οτι «όσο πιο ανατολικά και νότια« λειτουργήσει η βάση «τόσο καλύτερη εικόνα θα υπάρχει και θα βοηθήσει στην επίλυση προβλημάτων (με την Τουρκία)».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει την στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ, θα προχωρήσει σε αεροπορικές ασκήσεις με την Αίγυπτο και σε συνεργασία με τα Αραβικά Εμιράτα.

Σχετικά άρθρα