Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παππάς: Κύκλοι από τη Γερμανία μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

Παππάς: Κύκλοι από τη Γερμανία μιλούν για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Grexit, Γερμανία, Ευρώ, Ευρωζώνη, Νίκος Παππάς,

Την καταγγελία ότι κάποιοι κύκλοι από τη Γερμανία επαναφέρουν και συντηρούν το θέμα της εξόδου της χώρας μας από το ευρώ, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες για εξεύρεση μιας οριστικής λύσης στο ελληνικό πρόβλημα, έκανε ο υφυπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Νίκος Παππάς, μιλώντας στο συνέδριο του Economist.

«Δεν βοηθά καθόλου αν ορισμένοι κύκλοι από τη Γερμανία, όχι γύρω από Καγκελαρία, επαναφέρουν και διακινούν σενάρια εξόδου από το ευρώ. Η Ελλάδα έχει προσέλθει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης αποδεδειγμένα με διάθεση για εξεύρεση λύσης. Δεν θα κάνει καλό σε κανένα όλοι να αρχίσουμε να υποκρινόμαστε ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε ήταν επιτυχές, να ζητήσουν να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παππάς που επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να βρεθεί μια οριστική λύση στο πρόβλημα και όχι απλά μια συμφωνία.

«Το να έχουμε απλώς μια συμφωνία θα ήταν το πιο εύκολο απ΄ολα, να συνεχίσουμε δηλαδή το προηγούμενο πρόγραμμα, όμως μετά από κάποιο διάστημα θα βρισκόμασταν ξανά στην ίδια θέση», τόνισε. Το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε τα προηγούμενα χρόνια, τόνισε, «υπονόμευσε τις προοπτικές ανάπτυξης και έβαλε την οικονομία σε ένα τεράστιο κύκλο αποεπένδυσης». Τα όσα λέγονται περί δρόμου διολίσθησης, σύμφωνα με τον ίδιο, οφείλονται σε πολιτικές σκοπιμότητες.

Ο κ. Παππάς επεσήμανε ότι «με μοναδική μέριμνα τις περικοπές μισθών και συντάξεων, την αύξηση φορολογικών συντελεστών και την απορρύθμιση εργασιακών σχέσεων, δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε στο επιθυμητό αποτέλεσμα», ουσιαστικά τονίζοντας εκ νέου τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης.

Σχετικά άρθρα