Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σημίτης για τις μίζες κοιτούσε τη… Γιαδικιάρογλου (διαβάστε κατάθεση)

Ο Σημίτης για τις μίζες κοιτούσε τη… Γιαδικιάρογλου (διαβάστε κατάθεση)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άκης Τσοχατζόπουλος, Εξοπλιστικά Προγράμματα, Κώστας Σημίτης,

Με ένταση και με μία μομφή του Κώστα Σημίτη προς τον Άκη Τσοχατζόπουλο έκλεισε η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, στη δίκη του πρώην υπουργού Άμυνας.

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν ήξερε τίποτε από όσα γίνονταν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ενώ αναφέρθηκε στα Ίμια και στο ότι έπρεπε τότε να αυξηθούν οι αμυντικές δαπάνες, ελέω κρίσης στα ελληνοτουρκικά.

Κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων προς τον κ. Σημίτη, ο Άκης Τσοχατζόπουλος προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου, που του αφαίρεσε τον λόγο, καθώς όπως του είπε «δεν υποβάλλεται ερώτηση, αλλά κάνετε απολογία».

Αντιδρώντας ο κατηγορούμενος πρώην υπουργός φώναζε στην αίθουσα ότι τελεί υπό απαγόρευση για «στημένη και κατασκευασμένη κατηγορία» ενώ σε έντονο ύφος επανέλαβε τη θέση του ότι δεν υπάρχει δυνατότητα παρέμβασης ή δωροδοκίας στις αποφάσεις του ΚΥΣΕΑ.

Τα όσα ανέφερε ο κ. Τσοχατζόπουλος προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος απευθυνόμενος στον ενικό στον κατηγορούμενο, νευριασμένος, του είπε: «Όπως αποδείχθηκε από την πρωτόδικη δίκη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας έγιναν τα μύρια όσα. Αυτά θα έπρεπε να τα έχεις αναφέρει».

Λίγο πριν, ο Κ. Σημίτης είχε απαντήσει σε έντονο ύφος και σε ερωτήσεις της υπεράσπισης του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. «Θέλετε να πω τη γνώμη μου; Θα την πω. Δε έχει καμία σημασία τι ΕΡΓΟ έκανε. Εάν έκανε αυτά που του καταλογίζονται κακώς τα έκανε»

Φανερά δε εκνευρισμένος από ερωτήσεις της υπεράσπισης, που αφορούσαν στον έλεγχο που ασκεί ο πρωθυπουργός στο έργο και σε επιλογές των υπουργών του απάντησε: «Με καλέσατε εδώ για να δημιουργήσετε πολιτικό θέμα, να δημιουργήσετε κάποιο επεισόδιο…».

«Δεν σας κάλεσα εγώ, αλλά το σεβαστό δικαστήριο» του απάντησε ο εκ των υπερασπιστών του κ. Τσοχατζόπουλου.

Λίγη ώρα πριν, ο πρώην πρωθυπουργός δέχτηκε πολλές ερωτήσεις από την Πολιτική Αγωγή με αιχμή την τοποθέτηση του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και την αγορά των ρωσικών ΤΟR-Μ1, υπογραμμίζοντας ότι δεν έπρεπε να έχουν επιλεγεί, καθώς δεν ήταν – όπως υποστηρίζουν- διαλειτουργικά όπλα.
«Δεν ήταν δική μου δουλειά αυτό και δεν αφορά το ΚΥΣΕΑ. Η αγορά των ΤΟR έγινε με πολιτική σκοπιμότητα. Το ΚΥΣΕΑ καλείται μόνο για πολιτικά θέματα όχι για τεχνικά» απάντησε ο κ. Σημίτης.

Οι ερωτήσεις της πολιτικής αγωγής προκάλεσαν την αντίδραση του Άκη Τσοχατζόπουλου ο οποίος κατηγόρησε τον συνήγορο ότι «παίζει παιχνίδια».

Πρόεδρος (προς τον κατηγορούμενο): Σας παρακαλώ, θα σας αποβάλλω.

Πολιτική Αγωγή: Εκπροσωπούμε το Δημόσιο, δεν παίζουμε παιχνιδάκια

Τσοχατζόπουλος: Δυστυχώς παίζουμε…

Πολιτική Αγωγή: Ελέγχατε τις συμβάσεις; Πώς το ελληνικό δημόσιο παραλίγο να χάσει 2 δισ. ευρώ από τη ΣΥΜΒΑΣΗ των υποβρυχίων;

Σημίτης: Αφού το ΚΥΣΕΑ δεν είχε ούτε αρχείο σας λέω. Δεν τις έλεγξα. Θα έπρεπε να μπαίνει στις συμβάσεις ρήτρα σε περίπτωση δωροδοκίας να καταβάλλει στη συνέχεια αποζημίωση. Αλλά δεν καταλαβαίνω τι νόημα έχουν αυτές οι ερωτήσεις για ‘μένα;

Πολιτική Αγωγή: Θέλουμε να δούμε αν είχατε ενημερωθεί σωστά από τον τότε υπουργό. Επιχειρησιακά δεν θα έπρεπε να επιλεγεί το ΤΟΡΜ1.

Σημίτης: (έντονα): Τι αφορά αυτό το ΚΥΣΕΑ; Τι το αφορά;

Πολιτική Αγωγή: Ο κατηγορούμενος λέει ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες για να επιτευχθεί ο πολιτικός του θάνατος.

Σημίτης: Δεν έχω άποψη.

Πολιτική Αγωγή: Υπέπεσε ο κ. Τσοχατζόπουλος σε δυσμένεια;

Σημίτης : Όχι, είχε την ίδια μεταχείριση με άλλους υπουργούς.

Πολιτική Αγωγή: Έχει προδώσει την εμπιστοσύνη σας;

Πρόεδρος: (προς τον μάρτυρα) Μην απαντάτε… Πολιτικές ερωτήσεις θα κάνουμε;

Πολιτική Αγωγή: Ο μάρτυρας όρισε τον κατηγορούμενο ως υπουργό Άμυνας.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις του συνηγόρου τού Άκη Τσοχατζόπουλου, Λ. Κοτσαλή, ο κ. Σημίτης διευκρίνισε πως δεν υπήρχαν πληροφορίες για περιπτώσεις δωροδοκίας. «Αν υπήρχε θα είχα αντιδράσει άμεσα» είπε και προσέθεσε πως «αν έγιναν πρόκειται για αθλιότητες και δεν έπρεπε να γίνει -είναι ντροπή».

«Το ΚΥΣΕΑ δεν αποφασίζει για τιμές κ.λπ., παίρνει πολιτικές κατευθύνσεις» επανέλαβε ο πρώην πρωθυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του συνηγόρου Γ. Νικολάου, αν τότε είχε λάβει δυο φακέλους που αφορούσαν τα εξοπλιστικά, και προσέθεσε. «Είναι δυνατό να θυμάμαι αν ήταν δυο οι φάκελοι, δεν είχα άλλες δουλειές; Δεν αντιλαμβάνεστε το βάρος της ευθύνης μου και της δουλειάς μου».

Σε ερώτηση αν έχει κάνει έργο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο πρώην πρωθυπουργός απάντησε σε έντονο ύφος κουνώντας το δάχτυλο: «Δεν έχει καμία σημασία τι έργο έκανε. Αν έκανε αυτά που του καταλογίζουν κακώς τα έκανε».

Πηγή: newsbeast.gr

Σχετικά άρθρα