Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σενάριο για ελληνική χρεοκοπία και διπλό νόμισμα από τη Bild

Σενάριο για ελληνική χρεοκοπία και διπλό νόμισμα από τη Bild
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Geuro, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Εφημερίδα Bild, Χρεοκοπία,

Η Ελλάδα οδεύει προς τη χρεοκοπία, τονίζει η γερμανική Bild, και αναρωτιέται εάν ένα παράλληλο νόμισμα μπορεί να βοηθήσει τη χώρα, σε δημοσίευμα με τίτλο: «Μπορεί το Geuro να σώσει την Ελλάδα; Δεύτερο νόμισμα για την επίλυση της οικονομικής κρίσης».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη μετά το Eurogroup της Δευτέρας αλλά και την κρισιμότητα στην οποία βρίσκεται η ελληνική οικονομία, η Bild τονίζει ότι λόγω της επικείμενης χρεοκοπίας η ελληνική κυβέρνηση εξετάζει και την εισαγωγή ενός δεύτερου νομίσματος, του Geuro.

Η ιδέα είναι του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank, Τόμας Μάγιερ, ο οποίος εκτιμά ότι η Ελλάδα,, για να αποφύγει τη χρεοκοπία θα μπορεί να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους με υποσχετικές (IOUs), παραμένοντας ωστόσο στο ευρώ.

Σύμφωνα με τον Μάγιερ, ένα ακόμη πλεονέκτημα είναι ότι «το Geuro θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί μέσα σε λίγες εβδομάδες».

Όσο για τον αντίκτυπο που θα έχει κάτι τέτοιο στον τουρισμό, ο Μάγιερ, σύμφωνα με την Bild αναφέρει ότι οι τουρίστες θα μπορούν να πληρώνουν σε Geuro.

Τέλος, η εφημερίδα επισημαίνει ότι στα τέλη Απριλίου ο Μάγιερ είχε ενημερώσει στην Αθήνα τον Βαρουφάκη για το Geuro, αλλά το Μέγαρο Μαξίμου αρνείται επισήμως πως τέθηκε τέτοια πρόταση στον Ελληνα υπουργό Οικονομικών.

«Όμως, η έλλειψη των χρημάτων θα μπορούσε να αναγκάσει την κυβέρνηση πιο γρήγορα από ό, τι είναι επιθυμητό να εισάγει το Geuro» καταλήγει το δημοσίευμα της Bild.

Σχετικά άρθρα