Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ραδιοφωνικό σταθμό για την αστυνομία θέλει ο Πανούσης!

Ραδιοφωνικό σταθμό για την αστυνομία θέλει ο Πανούσης!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αστυνομία, Γιάννης Πανούσης, Ραδιόφωνο, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Μια απίστευτη πρόταση κατέθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, εκφράζοντας την επιθυμία να αποκτήσει η Ελληνική Αστυνομία δικό της ραδιοφωνικό σταθμό, το όνομα το οποίου μάλιστα θα μπορούσε να είναι «ο μπλε φίλος».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στη Λάρισα, ο κ. Πανούσης ρωτήθηκε για τον ρόλο των media και υποστήριξε ότι στην Ελλάδα δεν προβάλουν το καλό, αλλά αν κάτι συμβεί στραβό, ένα «φιάσκο» της αστυνομία επί παραδείγματι, αυτό προτιμάται.

Και κάπου εκεί κατέθεσε την προωθημένη του πρόταση: «Μακάρι η αστυνομία να μπορέσει να έχει δικό της ραδιοφωνικό σταθμό για να μπορεί ακριβώς να ενημερώνει και να λέει ότι είχαμε αυτά, εξιχνιάσαμε αυτά, εκκρεμούν αυτά, δυσκολίες εκεί. Γιατί δεν μπορεί να γίνει αλλιώς, πως μπορεί να ενημερωθεί ο πολίτης για τις επιτυχίες μας» είπε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Ο Γιάννης Πανούσης δεν έμεινε όμως εκεί: Εθεσε και θέμα αυτονόμησης του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, αν και τόνιζε ότι «δεν είναι της στιγμής».

Κατά την άποψή του – σύμφωνα με το eleftheria.gr, το μοντέλο να βρίσκεται κάτω από ένα υπουργείο, το Εσωτερικών και ο αναπληρωτής υπουργός Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, μπορεί να δημιουργήσει τριβές καθώς δεν έχουν συνάφεια και συγγένεια μεταξύ τους.

«Εμείς, δεν έχουμε τριβές γιατί γνωριζόμαστε με τους άλλους, αλλά το μοντέλο αυτό δεν μπορεί να λειτουργήσει παντού και πάντοτε» έσπευσε να συμπληρώσει αλλά τόνισε ότι θα έπρεπε πιθανόν να αυτονμηθεί και το υπουργείο Πολιτισμού. «Είναι βέβαιο πάντως ότι πρέπει να αυτονομηθεί το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Το πότε θα γίνει δεν είναι της στιγμής».

Πρότεινε επίσης να λειτουργήσει και δικαστική αστυνομία «Αυτό, που πρέπει να γίνει είναι να φύγει από πάνω μας όλο το παράταιρο έργο . Δηλαδή επιδόσεις εγγράφων, τα γήπεδα, φυλάξεις προσώπων που δεν έχουν κανένα κίνδυνο, από όλα αυτά πρέπει σιγά – σιγά να απαλλαγούμε γιατί έχουμε ανάγκη από ανθρώπους στο δρόμο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο κ Πανούσης, σχολιάζοντας τη σε εξέλιξη της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους δανειστές, εκτίμησε ότι βλέπει συμφωνία μέσα στον Ιούνιο από κει και πέρα πρόσθεσε, είναι θέμα αντίληψης του ελληνικού λαού να ξεφύγει από το παλιό σύστημα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την ώρα που εξελισσόταν η συνάντηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τον δήμαρχο Λαρισαίων Αποστολή Καλογιάννη, ομάδα αντιεξουσιαστών είχε συγκεντρωθεί έξω από το Δημαρχείο και φώναζε συνθήματα διαμαρτυρίας επειδή είχαν επιχειρήσει να καταλάβουν κενό σπίτι στο κέντρο της Λάρισας και η αστυνομία παρενέβη και απέτρεψε τα σχέδια τους.

Σχετικά άρθρα