Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στο υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζονται για το δημοψήφισμα

Στο υπουργείο Εσωτερικών προετοιμάζονται για το δημοψήφισμα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Δημοψήφισμα, Υπουργείο Εσωτερικών,

Για δημοψήφισμα και μάλιστα πολύ σύντομα φαίνεται ότι προετοιμάζεται η κυβέρνηση, γεγονός που προκύπτει όχι μόνο από τις δηλώσεις των μελών του υπουργικού Συμβουλίου και των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και από τις προεργασίες που έχει ξεκινήσει ήδη το υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost, την περασμένη Πέμπτη τα στελέχη της Διεύθυνσης Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών πήραν την εντολή να διακριβώσουν και να επεξεργαστούν τις διαδικασίες, αλλά και τα χρονικά περιθώρια που χρειάζονται με βάση το Σύνταγμα για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος.

Η εντολή δόθηκε από τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Κώστα Πουλάκη, που μόνο τυχαίος δεν είναι, καθώς συμμετέχει στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην Κουμουνδούρου ήταν υπεύθυνος και για τις δημοσκοπήσεις.

Εκτός όμως από τις προετοιμασίες του υπουργείου Εσωτερικών για το θέμα των τεχνικών διαδικασιών, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη και το χρονικό διάστημα που επιταχύνθηκαν οι εξελίξεις για το άνοιγμα της νέας ΕΡΤ, όταν για 3 μήνες από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου δεν είχε προχωρήσει τίποτε.

Συγκεκριμένα, στον σχετικό νόμο 4324/2015 και στο άρθρο 3 που προβλέπει το παρεχόμενο περιεχόμενο της νέας Εταιρίας για πρώτη φορά αναφέρεται στην παράγραφο 6, ότι η ΕΡΤ Α.Ε. «καλύπτει, επίσης, και τις απόψεις που διατυπώνονται κατά την περίοδο διεξαγωγής δημοψηφισμάτων».

ΠΗΓΗ: newpost.gr

Σχετικά άρθρα