Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαξίμου: Η Αθήνα είναι έτοιμη για “πόλεμο” αν απαιτηθεί

Μαξίμου: Η Αθήνα είναι έτοιμη για “πόλεμο” αν απαιτηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αλέξης Τσίπρας, Κυβερνητικό Συμβούλιο, Μέγαρο Μαξίμου,

Με στόχο να επιβεβαιώσει τις «κόκκινες» γραμμές της απέναντι στους εταίρους και πιστωτές , σε περίπτωση προβολής από μέρους τους νέων απαιτήσεων, συνεδριάζει αύριο Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 12:00 το μεσημέρι, το Κυβερνητικό Συμβούλιο, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

Καθώς οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται στην κόψη του ξυραφιού και ακολουθεί ένα πραγματικά κρίσιμο τριήμερο, η κυβέρνηση επιδιώκει από νωρίτερα να έχει αποφασίσει το πώς θα απαντήσει στους εταίρους και πιστωτές, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι θα διαμηνυθεί προς κάθε κατεύθυνση πως η Αθήνα είναι έτοιμη για «πόλεμο» αν αυτό απαιτηθεί.

Τα πάντα θα κριθούν τις επόμενες τρεις μέρες καθώς:

Τη Δευτέρα 11 Μαΐου συνεδριάζει το Eurogroup, και η κυβέρνηση αν μη τι άλλο προσδοκά να αποσπάσει μια θετική δήλωση, καθώς οι πιθανότητες για συμφωνία είναι ελάχιστες έως μηδενικές.

Την Τρίτη, στις 12 Μαΐου, η Ελλάδα πρέπει να καταβάλει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη νέα δόση, ύψους 750 εκατ. ευρώ. Μέχρι τώρα τουλάχιστον δεν έχει γίνει καμία νύξη για αδυναμία αυτής της πληρωμής.

Την Τετάρτη 13 Μαΐου συνεδριάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με σκοπό την απόφαση για παράταση της παροχής έκτακτης ρευστότητας μέσω του ELA προς τις ελληνικές τράπεζες. Η ελληνική κυβέρνηση προσδοκά χαλάρωση της ασφυκτικής πίεσης που έχει επιβληθεί από την Κεντρική Τράπεζα, την ίδια στιγμή όμως οι πληροφορίες θέλουν τους κεντρικούς τραπεζίτες να συναρτούν τις αποφάσεις τους από το κατά πόσο το Eurogroup θα αποφανθεί ότι Ελλάδα και δανειστές είναι κοντά στην επίτευξη συμφωνίας.

Αν το Eurogroup χαρακτηρίσει «επαρκή» ή «ικανοποιητική» την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις τότε θεωρείται πού πιθανό ο Μάριο Ντράγκι να απελευθερώσει ρευστότητα προς την Ελλάδα, δίνοντας χρόνο για τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων τόσο σε τεχνικό όσο και σε πολιτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες , οι εταίροι θα βάλουν στο τραπέζι συμφωνία πακέτο και θα ζητήσουν πλήρη αποδοχή της από τον Αλέξη Τσίπρα , στην περίπτωση που δεν υπάρξει πολιτική πρωτοβουλία από ελληνικής πλευράς , απειλώντας με ατύχημα σε διαφορετική περίπτωση, με την Αθήνα να είναι έτοιμη για …πόλεμο.

Σχετικά άρθρα