Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σαμαράς βλέπει νέο μνημόνιο και ελπίζει σε αποτυχία της κυβέρνησης

Ο Σαμαράς βλέπει νέο μνημόνιο και ελπίζει σε αποτυχία της κυβέρνησης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αντώνης Σαμαράς, Ελληνική Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, Οικονομική Ύφεση,

Νέα φοροεισπρακτική επιδρομή, από αυτές που και ο ίδιος εξαπέλυε όντας πρωθυπουργός και νέο μνημόνιο, βλέπει ο Αντώνης Σαμαράς σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην ομιλία του στην προσυνδιάσκεψη της Νέας Δημοκρατίας στην Ξάνθη.

Ο Αντώνης Σαμαράς εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας ότι από τα πλεονάσματα που παρέλαβε, πέρασε στα ελλείμματα μέσα σε τρεις μήνες.

«Η χώρα οδηγείται σ’ ένα νέο μνημόνιο. Ανεξάρτητα από την ονομασία που θα δώσουν στη νέα συμφωνία -και αυτή θα έχει προαπαιτούμενα ώστε να δανειστεί η χώρα χρήματα – θα έχει επιτήρηση και μάλιστα αυστηρή. Θα έχει τρόικα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος παρέδωσε την εξουσία με αφορμή τις προεδρικές εκλογές και ελπίζει ακόμα σε αποτυχία της κυβέρνησης και της χώρας για να επανέλθει δικαιωμένος στο Μέγαρο Μαξίμου, αγνοώντας ότι δεν έχει στο πλευρό του παρά μόνο ελάχιστους εναπομείναντες από τα χρόνια της Πολιτικής Άνοιξης και σίγουρα όχι την κεντροδεξιά παράταξη.

Παράλληλα, επιχείρησε με κροκοδείλια δάκρυα να εμφανιστεί αυτοκριτικός για τα πεπραγμένα του ενώπιον στελεχών της Νέας Δημοκρατίας.

«Δεν ήταν στην ιδεολογία μας η επιβολή φόρων. Δυστυχώς αναγκαστήκαμε να τους επιβάλλουμε. Το μεγαλύτερο λάθος μας όμως ήταν που δεν καταφέραμε να περάσουμε στο λαό την προσωρινότητα των μέτρων και των φόρων που επιβλήθηκαν, προκειμένου η χώρα να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο. Πληρώσαμε μεγάλο πολιτικό κόστος αλλά καταφέραμε σε αυτά τα 2,5 χρόνια να βγάλουμε τη χώρα από την εντατική. Παραλάβαμε μια χώρα με έλλειμμα στο 9,5% και ύφεση στο 7,5%, αλλά καταφέραμε να τη σηκώσουμε και να σταθεί πάλι στα πόδια της» πρόσθεσε ο κ. Σαμαράς.

Επιπλέον, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έλεγε και συνεχίζει να λέει ψέματα στον ελληνικό λαό. «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει πολιτική. Τους πελάτες του προσπαθεί να ταχτοποιήσει» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Αντώνης Σαμαράς.

Σημείωσε πως η διαπραγμάτευση με τους εταίρους οδηγείται σε φιάσκο, τονίζοντας ότι υπάρχει ανακολουθία των όσων έλεγε προεκλογικά η κυβέρνηση και όσων πράττει σήμερα.

Ο Αντώνης Σαμαράς παράλληλα υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση ισχυριζόταν πως δεν θα επιβάλει υφεσιακά μέτρα.

«Αλλά η αβεβαιότητα που ζει σήμερα η χώρα, η έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, η καθημερινή αγωνία για το που θα βρεθούν χρήματα, δεν είναι ύφεση;» αναρωτήθηκε ο κ. Σαμαράς.

Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο πρώην πρωθυπουργός και στο ρόλο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην ανάπτυξη της χώρας, την ίδια ημέρα που η ΚΕΔΕ συνέχισε το βρώμικο πόλεμο εναντίον της κυβέρνησης, ουσιαστικά με τη στάση της συστρατευόμενη στο άρμα Σαμαρά και αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «η Τοπική Αυτοδιοίκηση αποτέλεσε τον πιο πολύτιμο συμπαραστάτη στην ανάπτυξη της χώρας. Μπορεί να χρειάστηκε να επιβάλλουμε σκληρά και δυσάρεστα οικονομικά μέτρα, επιβάλλαμε περικοπές παντού, αλλά τα αποθεματικά διαθέσιμα των δήμων δεν τα αγγίξαμε». Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε και στην Πράξη Νομικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, σημειώνοντας: «Όταν η δική μας κυβέρνηση τις έφερνε στη Βουλή, μάς κατηγορούσαν για δικτατορικές πρακτικές και κατάργηση της δημοκρατίας. Άγιασαν οι ΠΝΠ επί Τσίπρα» σημείωσε με νόημα.

Ο κ. Σαμαράς αναφέρθηκε και στα όσα πέτυχε η δική του συγκυβέρνηση τα 2,5 προηγούμενα χρόνια τονίζοντας: «Πληρώσαμε 6,6 δισ. ευρώ που χρωστούσε το κράτος στους ιδιώτες, τους Έλληνες πολίτες. Όταν αναλάβαμε, το χρέος άγγιζε τα 12,5 δισ. ευρώ και το κατεβάσαμε κοντά στα 3 δισ. ευρώ. Προχωρήσαμε στη σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ και είχαμε σκοπό να το μειώσουμε κατά 7% στα επόμενα τρία χρόνια για να το φτάσουμε στο μέσο όρο της Ευρώπης. Μειώσαμε το ΦΠΑ της εστίασης. Δεν πειράξαμε καθόλου τα φάρμακα και τα τρόφιμα. Και όταν χρειάστηκε να αυξήσουμε το ΦΠΑ στα ξενοδοχεία από το 6,5 στο 13%, το εφαρμόσαμε ως ένα προσωρινό μέτρο για να κλείσουμε και να βγούμε από τα μνημόνια».

Σχετικά άρθρα