Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Σόιμπλε δυναμιτίζει το κλίμα και απειλεί με ξαφνική χρεοκοπία

Ο Σόιμπλε δυναμιτίζει το κλίμα και απειλεί με ξαφνική χρεοκοπία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Ελληνική Κυβέρνηση, Χρεοκοπία,

Λίγες ώρες πριν το κρίσιμο Eurogroup της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δυναμιτίζει για μία ακόμη φορά το κλίμα απειλώντας ανοιχτά με ξαφνική χρεοκοπία της Ελλάδας.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung και θα δημοσιευθεί την Κυριακή, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, επικαλούμενος την εμπειρία του από παρόμοιες καταστάσεις με αυτή της Ελλάδας.

Υποστηρίζει ότι η εμπειρία έχει δείξει ότι μία χώρα μπορεί να κυλήσει σε πτώχευση ξαφνικά, χωρίς ωστόσο να μπαίνει σε συγκεκριμένες προβλέψεις για μια πιθανή ημερομηνία που θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο.

Παράλληλα, απέφυγε να απαντήσει για το κατά πόσο η γερμανική κυβέρνηση είναι προετοιμασμένη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ο Σόιμπλε επιπλέον δηλώνει αισιόδοξος για μία συμφωνία τη Δευτέρα, τονίζοντας ότι η Γερμανία είναι αποφασισμένη να πράξει το παν για να παραμείνει η Ελλάδα στην Ευρωζώνη.

Αναφερόμενος στον Έλληνα ομόλογό του, Γιάνη Βαρουφάκη ο γερμανός υπουργός Οικονομικών ισχυρίστηκε ότι «συνεργαζόμαστε καλά», χύνοντας βέβεια κροκοδείλια δάκρυα για την αντιμετώπιση που τυγχάνει από τα Μέσα. «Τα μέσα ενημέρωσης έκαναν τον κ. Βαρουφάκη Σούπερ Σταρ και τώρα τον αποδομούν. Και το ένα και το άλλο είναι λάθος» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα