Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωζώνη: Δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με την Ελλάδα

Ευρωζώνη: Δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με την Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Reuters, Ευρωζώνη,

Ενόψει του Eurogroup της Δευτέρας αξιωματούχος της Ευρωζώνης μίλησε στο Reuters και τόνισε ότι ακόμη δεν είναι ορατό το ενδεχόμενο μιας συμφωνίας με την Ελλάδα.

«Δεν αναμένω μία μακρά ή έντονη συζήτηση» είπε ο αξιωματούχος και συμπλήρωσε ότι μία μεγάλη πιθανότητα για μία τελική συμφωνία επί των μεταρρυθμίσεων ανάμεσα στην Ελλάδα και τους διεθνείς πιστωτές της αποτελεί μία προϋπόθεση για την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να αυξήσει το ποσό των έντοκων γραμματίων που οι ελληνικές τράπεζες μπορούν να χρησιμοποιούν ως εγγύηση (collateral) στις πράξεις ανοικτής αγοράς – μία κίνηση που θα χαλάρωνε άμεσα το περιορισμούς ρευστότητας της Ελλάδας.

«Οι υπουργοί θα προβούν σε απολογισμό της κατάστασης με βάση τις εκθέσεις από τους θεσμούς. Απ΄ ότι έχω ακούσει, μπορεί να πει κανείς ότι η οργάνωση και η δομή των συνομιλιών έχει βελτιωθεί, σε σύγκριση με πριν, αλλά εξακολουθούμε να είμαστε ακόμη αρκετά μακριά από μία κατάσταση που θα μπορούσαμε να πούμε ότι η τελική συμφωνία είναι ορατή. Δεν θα υπάρξει τελικό συμπέρασμα τη Δευτέρα φυσικά. Υποθέτω ότι οι υπουργοί θα πουν: αυτό είναι καλό, αν τα πράγματα βαίνουν καλύτερα, συνεχίστε τη δουλειά» τόνισε μεταξύ άλλων ο αξιωματούχος της Ευρωζώνης στο πρακτορείο.

Σχετικά άρθρα