Οι φήμες ότι ο Αλέξης Τσίπρας είτε “ελληνίζει” είτε είναι “ελληνοκεντρικός”, κυκλοφορούν εδώ και πάρα πολύ καιρό. Λίγο που έχει δώσει στα αγόρια του αρχαιοελληνικά ονόματα, λίγο που αναφέρεται συχνά στον διαφωτισμό και τον Ορθό Λόγο, λίγο ο πολιτικός όρκος, λίγο και οι στίχοι του Σικελιανού “εμπρός βοηθάτε να σηκώσουμε τον ήλιο πάνω από την Ελλάδα” που φώναξε ως σύνθημα το βράδυ της εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ, είναι αρκετά…
Αρχικά οι φήμες πυροδοτήθηκαν από το γεγονός ότι έχει δώσει στους γιους του αρχαιοελληνικά ονόματα, Φοίβος – Παύλος και Ορφέας – Ερνέστο, με τα ονόματα Φοίβος και Ορφέας να παραπέμπουν ευθέως στην ηλιακή – δελφική παράδοση.
Μάλιστα ο ίδιος ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, σε άρθρο του το καλοκαίρι του 2013, είχε κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα και τη σύζυγό του ότι τιμούν τους αρχαίους θεούς.
Ο μητροπολίτης Πειραιά, ο οποίος είναι φανατικός πολέμιος της εθνικής ελληνικής παράδοσης, έγραφε το 2013 σε άρθρο του που αναδημοσιεύτηκε στο Αγιορείτικο Βήμα και εδώ σας παραθέτουμε απόσπασμα:
Στο βιβλίο διαβάζουμε επί λέξει: «Τον Ιούνιο του 2011, στην Αίγινα, στο κτήμα του ζεύγους Φλαμπουράρη, το γλέντι καλά κρατεί, γίνονται τα βαφτίσια του γιού του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Το «Τσιπράκι, ο γιός του Αλέξη και της Περιστέρας, γίνεται ενός έτους και παίρνει επίσημα, χωρίς κολυμβήθρα και παπά, το όνομα Παύλος-Φοίβος. Κάποιοι τα χάνουν όταν βλέπουν τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας να περνά το κατώφλι.
Και μόνον εκείνος δεν δείχνει να έχει πρόβλημα. Αργότερα θα πει: «Αφού με κάλεσαν, γιατί να μην πάω;» και όπως δημοσιεύτηκε χωρίς να διαψευσθή (ΣΤΟΧΟΣ 20/6/2013) η διπλή ονοματοδοσία έγινε μετ’ απαίτησιν της «δικαιοπρακτικής» συντρόφου του κ. Τσίπρα κας Περιστέρας Μπαζιάνα, η οποία είναι φανατική δωδεκαθείστρια και «ευλαβείται» και αυτή τον ανύπαρκτο Θεό Φοίβο-Απόλλωνα-Ήλιο συμπίπτουσα μυστηριωδώς (!!!) με την θρησκευτική ιδεοληψία της παγανιστικής Χρυσής Αυγής γεγονός που δεν φαίνεται να ενοχλεί ουδόλως τον αγνωστικιστή και άθεο κατά δήλωσή του κ. Αλέξη Τσίπρα.
Ως γνωστόν η αοίδιμοι αρχαίοι ημών πρόγονοι οι εις το σκότος της πολυθείας και των ειδώλων ευρισκόμενοι θεωρούσαν μεγάλη τύχη να τελέσουν την ονοματοδοσία των παιδιών τους κατά το θερινό ηλιοστάσιο 22-23 Ιουνίου ασφαλώς για να «ευλογηθούν» από το άλογο και ασυνείδητο άστρο της ημέρας.
Ο «μικροπολιτικός» της Εφημερίδος «ΤΑ ΝΕΑ» στις 18/6/2013 δημοσιοποίησε πληροφορία ότι η δικαιοπρακτική «οικογένεια» του κ. Τσίπρα προέβη εις ονοματοδοσία και του δευτέρου τέκνου της πάλι κατά το θερινό ηλιοστάσιο του 2013, στο οποίο έδωσε το όνομα Ερνέστος-Ορφέας από τον Αργεντινό επαναστάτη Τσε Γκεβάρα που δολοφονήθηκε στην Βολιβία και τον μυθικό ποιητή Ορφέα που και αυτός θεωρείται ιδρυτής του δωδεκαθέου.
Αυτά έγραφε πριν δύο χρόνια ο Μητροπολίτης Πειραιώς. Αγνοώντας ή αποκρύπτοντας σκόπιμα ο εν λόγω μητροπολίτης, ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων Εθνικών προέρχονται από τον χώρο της πατριωτικής σοσιαλιστικής αριστεράς, το ίδιο το Ύπατο Συμβούλιο Ελλήνων Εθνικών έχει διακηρύξει πολλές φορές την αφοσίωσή του στο δημοκρατικό πολίτευμα και έχει καταδικάσει τη Χρυσή Αυγή ως “χριστιανοφασιστική οργάνωση”.
Τώρα, από ό,τι φαίνεται ο Αλέξης Τσίπρας θα πυροδοτήσει νέες φήμες και κουτσομπολιά εξαιτίας του βιβλίου που κράταγε μέσα στη Βουλή, στην Ώρα του Πρωθυπουργού.
Ο Έλληνας πρωθυπουργός κρατούσε το φιλοσοφικό βιβλίο με τίτλο «Θρησκευτικός λόγος – Το χαλινάρι της ελευθεροφροσύνης» και μάλιστα το πήρε μαζί του αποχωρώντας από την αίθουσα.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Δίον είναι του συγγραφέα Σωτήρη Οικονόμου και πραγματεύεται την θρησκευτική και πολιτική εξουσία.
Μόνο που οι εκδόσεις Δίον δεν είναι τυχαίες, είναι από τους πιο γνωστούς ελληνοκεντρικούς εκδοτικούς οίκους της Θεσσαλονίκης.
Η περιγραφή του βιβλίου, όπως έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο, αναφέρει:
«Υπάρχει στον άνθρωπο έμφυτο θρησκευτικό συναίσθημα ή όχι; Πότε και με βάση ποιά στοιχεία δημιουργήθηκε η θρησκεία; Ποιοί ήταν οι πρώτοι θεοί; Ποιά είναι η σχέση μεταξύ πιστών και θρησκείας; Γιατί η θρησκεία στηρίζεται στο συναίσθημα και όχι στη λογική; Γιατί το ιερατείο εξαπατά τους πιστούς; Ποιούς εξυπηρετεί η άμορφη μάζα του άβουλου ποιμνίου; Τι σχέση έχει η πολιτική εξουσία με τη θρησκεία; Ποιά είναι η διαφορά μεταξύ πολιτικού και θρησκευτικού λόγου; Η θρησκευτική με την πολιτική εξουσία αποτελούν έννοιες αλληλένδετες, όπου η μία βοηθά την άλλη, ώστε να ελέγχει πιο αποτελεσματικά τα μέλη της κοινωνίας που εξουσιάζει. Ακόμα κι αν η πολιτική εξουσία είναι τυραννική, η θρησκευτική έδειξε ότι δεν έχει πρόβλημα να τη θεωρεί απ’ το θεό ευλογημένη. Αρκεί μόνο να μην θίγονται τα συμφέροντά της».
Βεβαίως, ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να είναι απλά ένας άνθρωπος φιλομαθής και λογικός… Αλλά άντε τώρα να συνετίσεις το παπαδαριό και άλλους φανατικούς που παντού βλέπουν δωδεκαθεϊστές… Όχι ότι οι δωδεκαθεϊστές στη χώρα μας είναι λίγοι, υπολογίζονται σε περισσότεροι από 500.000 πολίτες, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι και όποιος διαβάζει βιβλία φιλοσοφίας είναι και αρχαιολάτρης…