Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Λαγός “στρίμωξε” την Κανέλλη σε διάδρομο της Βουλής (βίντεο)

Ο Λαγός “στρίμωξε” την Κανέλλη σε διάδρομο της Βουλής (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Βουλή των Ελλήνων, Γιάννης Λαγός, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Λιάνα Κανέλλη, Χρυσή Αυγή,

Ένταση επικράτησε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της επιτροπής σωφρονιστικού συστήματος, όταν η Λιάνα Κανέλλη κατήγγειλε ότι δέχθηκε φραστική επίθεση από τον Γιάννη Λαγό.

Όλα ξεκίνησαν όταν μιλούσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ζήτησε να παρέμβει για να περιγράψει τι του είχε πει προσωπικά ο εισαγγελέας.

Η βουλευτής του ΚΚΕ απάντησε λέγοντας ότι “δεν έχουν όλοι σε αυτή την επιτροπή την ιδιότητα του υπόδικου” και βγήκε έξω από την αίθουσα. Την ακολούθησε όμως ο Γιάννης Λαγός.

Ακολούθησαν φωνές και κάποιος ρώτησε “τι γίνεται;”

“Πλακώνονται στις μπουνιές;” ακούστηκε να λέει ο κ. Λάππας.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα η κυρία Κανέλλη επέστρεψε στην αίθουσα, καταγγέλλοντας εκτός μικροφώνου: “Με απείλησε στην ψύχρα: Θα έρθεις μωρή στο δικαστήριο και θα δούμε στο δικαστήριο…”.

Η πρόεδρος της Επιτροπής Βασιλική Κατριβάνου ζήτησε από την βουλευτή του ΚΚΕ να καταγραφεί το περιστατικό κι έτσι η Λιάνα Κανέλλη επανέλαβε την καταγγελία της από το μικρόφωνο.

“Υπήρξε συγκεκριμένη απειλή λέγοντας ότι θα σε δω στο δικαστήριο και να δω πως θα φύγεις από εκεί”, ανέφερε η κυρία Κανέλλη, εξηγώντας αναλυτικά τι συνέβη.

Παράλληλα, ευχαρίστησε τους δύο βουλευτές που άκουσαν φωνές και έσπευσαν να βγουν έξω από την αίθουσα.

Σημειώνεται ότι λίγο αργότερα η κυρία Κατριβάνου πήγε στη Διάσκεψη των Προέδρων και ανέφερε το περιστατικό.

«Χαρακτήρισα το περιστατικό ως αντικοινοβουλευτικό, αντιδεοντολογικό και παράνομο», είπε η Πρόεδρος της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου, απαντώντας στην βουλευτή του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

«Η κυρία Κατριβάνου ήρθε στη Διάσκεψη των Προέδρων, εκτός διαδικασίας και μου ζήτησε να της δοθεί ο λόγος για να ενημερώσει για το συγκεκριμένο περιστατικό. Και πράγματι, μολονότι αυτό δεν προβλέπεται, εγώ κρίνοντας ότι το περιστατικό είναι σοβαρό και πρέπει να ενημερωθεί η Διάσκεψη των Προέδρων, έδωσα τον λόγο στην κυρία Κατροβάνου για να ενημερώσει», τόνισε η κυρία Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε:

«Χαρακτήρισα το περιστατικό ως αντικοινοβουλευτικό, αντιδεοντολογικό και παράνομο και ζήτησα να κατατεθούν τα πρακτικά της Συνεδρίασης της Επιτροπής Σωφρονιστικών Υποθέσεων στη Διάσκεψη των Προέδρων της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής».

«Αρνηθήκατε την πολιτική καταδίκη ενός επεισοδίου. Προκλητικό. Και το συνεχίζετε κιόλας, αυτό είναι το χειρότερο», απάντησε η βουλευτής της ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα