Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσακαλώτος: Ναι καθυστερήσαμε αλλά τώρα είμαστε κοντά σε συμφωνία

Τσακαλώτος: Ναι καθυστερήσαμε αλλά τώρα είμαστε κοντά σε συμφωνία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευκλείδης Τσακαλώτος,

“Είμαστε πιο κοντά σε έναν έντιμο συμβιβασμό απ’ ό,τι θα μπορούσα να σας πω πριν από 20-30 ημέρες” δήλωσε την Πέμπτη από το βήμα συνεδρίου για την επιχειρηματικότητα ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις διεθνείς οικονομικές σχέσεις, παραδέχθηκε, πάντως, ότι υπήρξε κάποια καθυστέρηση στην πορεία της διαπραγμάτευσης λόγω έλλειψης προτάσεων από την πλευρά της κυβέρνησης, το οποίο απέδωσε στο γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε για πρώτη φορά την εξουσία.

“Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν ήμασταν έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες, νομίζω πως σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.

“Όταν μια καινούργια κυβέρνηση έρχεται στην εξουσία, ιδιαίτερα όταν ήταν εκτός εντελώς του πολιτικού συστήματος, έχει μια έλλειψη σε τεχνογνωσία, δεν έχει διοικητική ούτε τεχνοκρατική βοήθεια” πρόσθεσε για να καταλήξει εκτιμώντας ότι “τα βασικά προβλήματα ήταν πολιτικά”.

Πάντως, ο κ. Τσακαλώτος επεσήμανε ότι “Η ελληνική κυβέρνηση έχει δουλέψει πάρα πολύ σκληρά για το καλό σενάριο να βρεθεί μια λύση”, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι η Αθήνα και οι εταίροι της βρίσκονται πιο κοντά σε έναν “έντιμο συμβιβασμό”.

Σχετικά άρθρα