Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Αγανακτισμένοι καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 Μαΐου

Οι Αγανακτισμένοι καλούν σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα στις 10 Μαΐου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αγανακτισμένοι, Αλέκος Αλαβάνος, Δεν Πληρώνω, ΔΗΚΚΙ Σοσιαλιστική Αριστερά, Δραχμή Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση, ΕΠΑΜ, Θεόδωρος Κατσανέβας, Πλατεία Συντάγματος, Σπίθα, Συλλαλητήρια, Σχέδιο Β,

Άρχισαν τα όργανα για την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Αντιμνημονιακές οργανώσεις, κόμματα και συλλογικότητες (κάποιες από τις οποίες προεκλογικά είχαν στηρίξει ΣΥΡΙΖΑ), στηρίζουν την Κυριακή 10 Μαΐου παλλαϊκό συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος κατά του νέου Μνημονίου.

Το κάλεσμα υπογράφουν οι: Πανελλαδικό Μέτωπο Πλατειών, Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν, Σπίθα Αττικής, ΕΠΑΜ, Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι, ΔΗΚΚΙ, Ριζοσπάστες Οικολόγοι, Δεν πληρώνω, Σοσιαλιστική Ανασύνθεση, Ελληνική Δημοκρατική Κίνηση Δραχμή και το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου.

Το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο Facebook αναφέρει:

Ο ΜΟΝΟΣ “ΕΝΤΙΜΟΣ” ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Τα νέα μνημονιακά μέτρα, είναι περισσότερο από βέβαιο πως οδηγούν όπως και τα προηγούμενα, σε φτωχοποίηση τον μέσο Έλληνα, εξαθλίωση – εξόντωση, αυτοκτονίες, κλείσιμο επιχειρήσεων, απολύσεις, ανεργία, φυγή των νέων στο εξωτερικό.

Ταυτόχρονα, οδηγούν σε αύξηση του χρέους, με απώτερο στόχο το ξεπούλημα κοψοχρονιά της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας της χώρας.

Οι δανειστές μας όμως, θέτουν τα μνημονιακά μέτρα σαν προϋπόθεση για τα νέα δάνεια που ζητάμε για να μην “πτωχεύσουμε”. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι ακόμη κι αν τα δεχτούμε, το ίδιο σκηνικό με νέα μέτρα, θα επαναληφθεί όταν θα ξαναζητήσουμε τη επόμενη “δόση” μας.

Είναι πιθανό, η πτώχευση της χώρας και η επιστροφή στη δραχμή να είναι επίσης οδυνηρή. Αν όμως το δίλημμα είναι αργός θάνατος ή ηρωική έξοδος, ίσως θα πρέπει να επιλέξουμε το δεύτερο. Όχι μόνο γιατί μας το επιβάλει η αξιοπρέπεια και η ιστορία μας, αλλά και επειδή μόνο έτσι δημιουργείται η προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας.

Αξίζει να το τολμήσουμε, ακόμη κι αν στην αρχή ματώσουμε.

Την Κυριακή 10 Μαΐου ο Ελληνικός λαός καλείται και πάλι στις πλατείες της χώρας, για να διεκδικήσει εκ νέου αυτό που διεκδίκησε στις 15 Φλεβάρη.

Οι κατάμεστες πλατείες που διεκδικούν τα αναφαίρετα και αυτονόητα δίκαια του λαού, μπορούν να αποτελέσουν ένα ισχυρότατο εργαλείο της δημοκρατίας.

Ο λαός δεν μπορεί να βγαίνει στο προσκήνιο μόνο την ώρα της κάλπης κάθε 3-4 χρόνια. Ειδικά όταν βλέπει τις προσδοκίες του να προδίδονται και την ετυμηγορία του να παραβιάζεται.

Συλλογικότητες που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής πως στηρίζουν το συλλαλητήριο:

Πανελλαδικό Μέτωπο Πλατειών
Θερμαϊκός Ώρα Μηδέν
Σπίθα Αττικής
ΕΠΑΜ
Αγανακτισμένοι Αποφασισμένοι
ΔΗΚΚΙ
Ριζοσπάστες Οικολόγοι
Δεν πληρώνω
Σοσιαλιστική Ανασύνθεση
Δραχμή
Σχέδιο Β

Δεν κάνουμε βήμα πίσω.

Θα νικήσουμε.

Ο μόνος “έντιμος” συμβιβασμός είναι η επιβίωση με αξιοπρέπεια του λαού.

Όποιος συμφωνεί ακολουθεί.

Σχετικά άρθρα