Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάννης Πανούσης: Τι θέλουν ακριβώς; Να βάλουμε βραχιολάκι στον παιδοκτόνο;

Γιάννης Πανούσης: Τι θέλουν ακριβώς; Να βάλουμε βραχιολάκι στον παιδοκτόνο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άννυ Μπορίσοβα, Γιάννης Πανούσης, Παιδοκτόνος, Σάββας (Στάνισλαβ) Μπαργκαρντζίεφ, Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,

Έχει “φορτώσει” άσχημα ο Γιάννης Πανούσης, με όλους αυτούς που του την “πέφτουν”, και την Πέμπτη έδωσε συνέχεια στην κόντρα με αφορμή την τοποθέτησή του για τον Βούλγαρο παιδοκτόνο.

«Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφτονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;» είπε ο κ. Πανούσης μιλώντας σε δημοσιογράφους και καρφώνοντας – χωρίς να τον κατονομάζει – τον υπουργό Δικαιοσύνης ο οποίος διαφώνησε με την άποψη που εξέφρασε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη ότι για τον 27χρονο Βούλγαρο ότι «συνήθως αυτοκτονούν ή έχουν κάποιον βίαιο θάνατο από αλλού. Δεν αντέχεται αυτό ούτε από τον ίδιο που το έκανε»

«Γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς όταν σκοτώθηκαν δύο άτομα στις φυλακές;» συνέχισε τα «καρφιά» ο Γιάννης Πανούσης, αναφερόμενος στην πρόσφατη μάχη μεταξύ κρατουμένων στις Φυλακές Κορυδαλλού.

«Αυτοί που με λιντσάρουν με τον τρόπο τους, αυτό πρέπει να τελειώσει. Η σύγκρουση που έχω από την πρώτη στιγμή που ανέλαβα τη θέση μου στο υπουργείο πρέπει να τελειώσει. Δέχομαι επιθέσεις από συγκεκριμένους ανθρώπους» συνέχισε ο Γιάννης Πανούσης

«Τον τρελό του χωριού δεν μπορείς να τον εκλογικεύσεις» πρόσθεσε διευκρινίζοντας σε ερώτηση δημοσιογράφων ότι δεν αναφέρεται σε συγκεκριμένο πρόσωπο.

Σε μια τοποθέτηση – χείμαρρο για την υπόθεση ο Γιάννης Πανούσης είπε:

«Πρέπει να διαχωρίσουμε τον επιστημονικό λόγο από την πολιτική αφωνιά και εξηγώ: δεν πρόκειται ποτέ να αυτολογοκριθώ, δεν βοηθά κανέναν αυτό και δεν είναι ο νέος τύπου πολιτικού να τα βάζουμε κάτω από το χαλί “τα ήξερα, δεν τα είπα”, επειδή ενοχλεί κάποιους. Θεωρώ αδιανόητο να γνωρίζω κάτι και να μην μιλάω. Αυτοί που με καταγγέλλουν μου ζητάνε τη γνώμη για το άσυλο και τις φυλακές που δεν είναι αρμοδιότητά μου. Τι έγινε και η γνώμη μου ενοχλεί; Η πραγματικότητα είναι εδώ και τιμωρεί όποιον κλείνει τα αυτιά της. Καλά θα κάνουν να διαβάσουν κανένα βιβλίο και τους εξηγώ ότι δεν είμαι υπουργός Δικαιοσύνης. Θα ήθελα να μάθω από πολλούς τι θα γίνει με την ποινή. Τι σκέφονται για ένα τέτοιο έγκλημα. Να βάλουμε ένα βραχιολάκι να τους βγάλουμε έξω; Να τους βάλουμε 20 χρόνια στην απομόνωση;».

Και κατέληξε: “Αυτή τη στιγμή στην κυβέρνηση υπάρχουν δύο κόμματα. Αν αποφασίσουν η παραίτησή μου είναι στη διάθεσή τους”.

Σχετικά άρθρα