Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kοτζιάς: Η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα παρίας

Kοτζιάς: Η  Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα παρίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Νίκος Κοτζιάς, Υπουργείο Εξωτερικών,

Είμαστε σε διαδικασία καλού συμβιβασμού, η συνεπής στάση της Κυβέρνησης οδήγησε τους θεσμούς τις τελευταίες ημέρες να συνεννοηθούν και να συμβιβάσουν τις διαφωνίες τους” , δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς στα Παραπολιτικά 90,1.

Στην πρώτη του ραδιοφωνική συνέντευξη με την ιδιότητα του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι “οι δανειστές δεν είχαν κάνει προτάσεις για το Ελληνικό ζήτημα” και πως η Αθήνα ώθησε τους θεσμούς να κάνουν μια πρώτη συνεννόηση, ενώ άφησε αιχμές για την αντιπολίτευση σημειώνοντας : “όλοι αυτοί που οδηγούσαν την χώρα στην καταστροφή μας λένε ότι αργοπορούμε και βιάζονται”.

O κ. Κοτζιάς είπε ότι “η Ελλάδα δεν είναι πλέον μια χώρα παρίας όπως είχαν συνηθίσει τους ευρωπαίους οι προηγούμενοι κυβερνώντες” και πως “αξιοποιούνται όλα τα δικαιώματα μας ως κράτος ισότιμο στην Ε.Ε” και πρόσθεσε ότι “οι θεσμοί μέσω της τρόικας παραβίασαν τις ευρωπαϊκές συνθήκες.

Τώρα πρέπει να λειτουργήσουν με βάση τις ευρωπαϊκές συμβάσεις και τους κανονισμούς κατά συνέπεια κάναμε σαφές ότι οι θεσμοί οφείλουν να λειτουργούν με συνθήκες δικαίου”.

Ο Υπουργός εξωτερικών σημείωσε ότι “η αποκατάσταση των συλλογικών διαπραγματεύσεων είναι στόχος της Κυβέρνησης και η ίδια η επιτροπή που κατάργησε μέρος των συλλογικών συμβάσεων σήμερα έρχεται και αναγνωρίζει ότι ένα σύγχρονο εργασιακό πλαίσιο δεν υφίσταται με αυτές τις αλλαγές βλέπει πλέον ρεαλιστικά το θέμα”, συμπληρώνοντας ότι “οι κόκκινες γραμμές είναι τα δικαιώματα των εργαζομένων”.

Ωστόσο, επειδή η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη, ανέφερε πως δεν είναι σωστό να προχωρήσει ο ίδιος σε ανάλυση για το θέμα.

Για το θέμα της Siemens ο κ. Κοτζιάς είπε ότι “το έθεσε ο ίδιος κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Βερολίνο ενώ στη συνέχεια το έβαλε στην κ. Μέρκελ και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας” και πρόσθεσε : “Για να καταπολεμηθεί η διαφθορά πρέπει να μας παραδώσουν τα πρωτόκολλα από τις δίκες στη Γερμανία, εμείς θέσαμε το θέμα Χριστοφοράκου αλλά δεν τους αρέσει το ζήτημα. Δεν είμαστε εμείς διεφθαρμένοι ως χώρα αλλά μεγάλες γερμανικές εταιρίες διέφθειραν πρόσωπα στην Αθήνα. Όλα αυτά τα θέματα κινούνται από τον πρωθυπουργό”.

Αναφερόμενος στον ΥΠΕΞ της Γερμανίας κ. Σταινμάγερ έκανε λόγο για “μια από τις πιο εξαιρετικές προσωπικότητες με τον όποιο υπάρχει καλή χημεία καθώς έχουν σπουδάσει στο ίδιο πανεπιστήμιο στη Δυτική Γερμανία”.

Τέλος, τόνισε ότι “το κατοχικό δάνειο είναι το πιο σαφές για τους Γερμανούς ζήτημα”.

“Οι Γερμανοί δεν έχουν μόνο στο μυαλό τους τα χρήματα που πρέπει να πληρώσουν αλλά να μην βγαίνει και όλα αυτά τα επιβαρυντικά γεγονότα στην ιστορία τους” , είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά άρθρα