Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διαφοροποίηση ΑΝΕΛ στην άρση ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Διαφοροποίηση ΑΝΕΛ στην άρση ασυλίας των υπόλοιπων βουλευτών της Χρυσής Αυγής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ανεξάρτητοι Έλληνες, Βουλευτική Ασυλία, ΔΗΜΑΡ, Επιτροπή Δεοντολογίας, ΚΚΕ | Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, Μαρία Κόλλια - Τσαρουχά, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Χρυσή Αυγή,

Η άρση ή όχι της βουλευτικής ασυλίας των 9 βουλευτών της Χ.Α. που μέχρι σήμερα δεν είναι υπόδικοι, τίθεται επί τάπητος από την Επιτροπή Δεοντολογίας. Το εισαγγελικό αίτημα ζητεί την άρση ασυλίας τους με την κατηγορία της συγκρότησης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.

Πρόκειται για τους βουλευτές:

Ελένη Ζαρούλια
Δημήτριο Κουκούτση
Αρτέμη Ματθαιόπουλο
Μιχαήλ Αρβανίτη
Νικόλαο Κούζηλο
Αντώνιο Γρέγο
Πολύβιο Ζησιμόπουλο
Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση
Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο

Κλιμάκιο της επιτροπής θα μεταβεί την ερχόμενη Τρίτη στις φυλακές Κορυδαλλού προκειμένου να εξετάσει και τους προφυλακισθέντες βουλευτές της Χ.Α. για τους οποίους οι ανακρίτριες ζητούν να δοθεί άδεια από τη Βουλή για να απαγγελθούν προσθετές κατηγορίες.

Επίσημα, η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΚΕ έχουν ταχθεί υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, με μοναδική διαφοροποίηση να έρχεται από τις τάξεις των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με αφορμή την επιστολική ψήφο των προφυλακισμένων βουλευτών της ΧΑ.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπός του κόμματος του Πάνου Καμμένου, Μαρία Κόλλια- Τσαρουχά ανέφερε ότι θα δηλώσει «παρών» στην ψηφοφορία, ενώ το κόμμα θα αποφασίσει για τη στάση που θα κρατήσει κατά τη συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια. Όπως διευκρίνισε η κ. Κόλλια, οι ΑΝΕΛ θα ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής, μόνο στην περίπτωση που γίνει δεκτό το αίτημά τους για αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ώστε να τους δοθεί το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου.

«Αν προφυλακιστούν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, όπως επιδιώκει η συγκυβέρνηση, δίχως να μπορούν διατηρούν το δικαίωμα της επιστολικής ψήφου τότε οι ονομαστικές ψηφοφορίες θα αλλοιώνονται και οι αποφάσεις θα λαμβάνονται από τη μειοψηφία. Πρέπει η Δικαιοσύνη να αφεθεί ανεπηρέαστη να κρίνει αν πρέπει όντως να αρθεί η ασυλία τους και να προφυλακιστούν. Αλλά, την ίδια ώρα θα πρέπει να είναι και λυμένο το θέμα της επιστολικής ψήφου. Διαφορετικά οι ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχουν σε μια μεθοδευμένη ψηφοφορία σε βάρος βουλευτών που έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό» δήλωσε η κ. Κόλλια- Τσαρουχά.

Σχετικά άρθρα