Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Frankfurter Allgemeine: Η Ευρώπη θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ

Frankfurter Allgemeine: Η Ευρώπη θα απορρίψει το αίτημα του ΔΝΤ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Frankfurter Allgemeine Zeitung, ΔΝΤ - Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκή Επιτροπή, Κούρεμα Χρέους,

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα απορρίψει το αίτημα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) να διαγραφεί μέρος του ελληνικού χρέους υπό την απειλή ότι θα σταματήσει τη χρηματοδότηση της χώρας τονίζουν γερμανικές εφημερίδες.

Η Frankfurter Allgemeine σημειώνει ότι επειδή η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας δεν εξελίχθηκε όπως αναμενόταν, το ΔΝΤ ασκεί πιέσεις: αν οι χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν μειώσουν το χρέος της χώρας, τότε αυτό δεν πρόκειται να συνεχίσει να τη βοηθά.

Πάντως, η γερμανική εφημερίδα εκτιμά ότι οι χώρες της Ε.Ε. θα απορρίψουν την πρόταση αυτή. Δεν εξετάζουν το ενδεχόμενο μιας ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους, αυτή τη χρονική στιγμή, και το δικαιολογούν επισημαίνοντας ότι η Αθήνα δεν έχει να αποπληρώσει τα επόμενα χρόνια υψηλά επιτόκια για τα δάνειά της.

Σύμφωνα με τη Frankfurter Allgemeine, η υποστήριξη του ΔΝΤ προς την Ελλάδα δεν οφείλεται μόνο στο γεγονός ότι της έχει χορηγήσει μεγάλα δάνεια, αλλά έχει να κάνει και με την εξειδίκευσή του σε αυτά τα ζητήματα. Παράλληλα, η Γερμανία ζητούσε πάντα να υπάρχει το ΔΝΤ, διότι το εμπιστευόταν περισσότερο για να ασκεί πίεση στην Αθήνα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχετικά άρθρα