Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει εάν δεν αλλάξει

Γιάνης Βαρουφάκης: Η Ευρωζώνη δεν θα επιβιώσει εάν δεν αλλάξει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Χρεοκοπία,

Την εκτίμηση ότι η «Ευρωζώνη, αν δεν αλλάξει, δεν θα μπορεί να επιβιώσει», εκφράζει ο Γιάνης Βαρουφάκης, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών.

Ο υπουργός Οικονομικών επισημαίνει ότι «καμία χώρα, και όχι μόνο η Ελλάδα, δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειμματική όπως η δική μας».

Ξεκαθαρίζει ωστόσο ότι «το μονοπάτι το οποίο μας οδήγησε εντός της ΟΝΕ δεν υπάρχει πια και αν προσπαθήσουμε να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου».

Σύμφωνα με τον κ. Βαρουφάκη, η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς νέο δάνειο εφόσον υπάρξει σημαντική αναδιάρθρωση του χρέους και μάλιστα αποκαλύπτει ότι στο παρασκήνιο έχει γίνει σχετική συζήτηση.

Ο υπουργός Οικονομικών τονίζει ότι η κυβέρνηση παλεύει για μια συμφωνία που θα αναιρεί το καταστροφικό δίλημμα ανάμεσα στο πιστωτικό γεγονός και στη μη καταβολή μισθών και συντάξεων και επισημαίνει ότι «το ζητούμενο είναι η συμφωνία να καταστήσει το ελληνικό δημόσιο χρέος και την ελληνική κοινωνική οικονομία ξανά βιώσιμη». Όπως αναφέρει, μάλιστα, το Νέο Σχέδιο για την Ανάπτυξη και την Ανάκαμψη της Ελλάδας θα παρουσιαστεί πολύ σύντομα.

Ο κ. Βαρουφάκης διαψεύδει κατηγορηματικά ότι στο Eurogroup δέχθηκε επίθεση από τους ομολόγους του και μάλιστα εμφανίζεται δυσαρεστημένος από το γεγονός ότι ο κ. Ντέισελμπλουμ δεν έσπευσε να διαψεύσει το γεγονός.

Μιλά τέλος με θετικά λόγια για τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, αρμόδιο για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις Ευκλείδη Τσακαλώτο, χαρακτηρίζοντας τη μεταξύ τους σχέση ως άριστη, μιλά για τον κ. Σόιμπλε ως «σημαντικό πολιτικό αντίπαλο», ενώ χαρακτηρίζει τους δανειστές «παράταιρους εταίρους».

Σχετικά άρθρα