Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαρουφάκης: Μετά τη συμφωνία και έξοδος στις Αγορές

Βαρουφάκης: Μετά τη συμφωνία και έξοδος στις Αγορές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για EFSF, Γιάνης Βαρουφάκης, Δημόσιο Χρέος, Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας,

Βέβαιος εμφανίστηκε ο Γιάνης Βαρουφάκης ότι η διαπραγμάτευση θα ολοκληρωθεί με επιτυχία, και όπως είπε χαρακτηριστικά, «θα εξομαλύνει την κατάσταση και θα μπορούμε να μιλάμε για την μετά Ιούνιο ανάκαμψη».

Προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Βαρουφάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μετά το κλείσιμο της συμφωνίας με τους θεσμούς, η χώρα θα εισέλθει στις αγορές και θα μπορεί να εκδίδει ομόλογα, στα πλαίσια ενός βιώσιμου χρέους, και θα αρχίσει η αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας.

«Σε αυτή τη διαδικασία η κυβέρνηση θα κάνει ότι μπορεί για να τραβήξει το χαλί κάτω από τα πόδια εκείνων που κερδοσκοπούν σε βάρος της χώρας», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών με αφορμή επίκαιρες ερωτήσεις των βουλευτών των ΑΝΕΛ Νίκου Μαυραγάνη και Δημήτρη Καμμένου.

Ο κ. Βαρουφάκης κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι αποδέχθηκαν όρους λειτουργίας του ΤΧΣ που στερούν, όπως είπε, την κυριαρχία του ελληνικού δημοσίου επί των χρημάτων του, ενώ άφησε αιχμές και για το ότι το EFSF δεν επέστρεψε στην Ελλάδα το 1,2 δισ. ευρώ.

«Αυτά συνέβησαν το 2012, το 2013 με τις αναθεωρήσεις. Εμείς προσπαθήσαμε να σώσουμε ότι μπορούσαμε. Αν για τα 10,9 δισ. ευρώ, το EFSF το αντιμετώπιζε καλή τη πίστη, θα είχε επιστρέψει στην Ελλάδα το ποσό του 1,2 δισ. ευρώ. Η επιστροφή που μπορεί νόμιμα να μην έγινε, στην ουσία ήταν μια προσπάθεια μεγιστοποίησης των πιέσεων σε αυτή την κυβέρνηση για να υποχωρήσει, όπως έγινε με τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Αλλά, αυτή η υποχώρηση σας διαβεβαιώνω ότι δεν θα γίνει», κατέληξε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Σχετικά άρθρα