Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Σταθεροί στις κόκκινες γραμμές» τονίζουν στο Μαξίμου

«Σταθεροί στις κόκκινες γραμμές» τονίζουν στο Μαξίμου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Brussels Group, Ελληνική Κυβέρνηση, Μέγαρο Μαξίμου, Μισθοί, Συντάξεις,

«Η κυβέρνηση εμμένει στις κόκκινες γραμμές της», διαμηνύουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου, λίγες ώρες πριν την έναρξη του Brussels Group.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, το κλίμα στο Brussels Group είναι θετικό και επί τάπητος θα τεθούν οι μεταρρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει μια αμοιβαία επωφελής λύση.

«Κόκκινες γραμμές» για την κυβέρνηση παραμένουν τα εργασιακά, η μείωση μισθών και συντάξεων, το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η αύξηση του ΦΠΑ.

Παράλληλα, από το κυβερνητικό επιτελείο σημειώνουν ότι δεν διαθέτουν τη λαϊκή εντολή να φέρουν μία συμφωνία που θα εκφεύγει από τα όρια των κόκκινων γραμμών, κάτι που δεν θα πράξουν.

«Επιμένουμε σε μία συμφωνία χωρίς τα εγκλήαμτα του μνημονιακού παρελθόντο» σημειώνουν χαρακτηριστικά από το Μαξίμου.

Στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο που λαμβάνει χώρα στις 17:00 στη Βουλή θα υπάρξει ενημέρωση για την πορεία των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη ενδιάμεσης συμφωνίας, θα επιβεβαιωθούν οι «κόκκινες γραμμές», θα συζητηθούν τα νομοσχέδια για την Παιδεία και τον Αθλητισμό από τους Νίκο Ξυδάκη, Αριστείδη Μπάλτα και Σταύρο Κοντονή, ενώ θα υπάρξει ενημέρωση και για τις τηλεοπτικές άδειες από τον υπουργό Επικρατείας, Νίκο Παππά, κατέληξαν οι κυβερνητικές πηγές.

Σχετικά άρθρα