Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυρ. Μητσοτάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε τρίτο μνημόνιο”

Κυρ. Μητσοτάκης: “Ο ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγεί σε τρίτο μνημόνιο”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Κυριάκος Μητσοτάκης, Μνημόνιο, Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ,

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του την Πέμπτη στο ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ 100,3, στην εκπομπή «Ημερολόγιο» του δημοσιογράφου, Παύλου Τσίμα, εκτίμησε ότι οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι “ο λαός ζητά από την Κυβέρνηση τρία όχι: Όχι σε δημοψήφισμα, όχι σε εκλογές, όχι σε ρήξη”.

Οι πολίτες θέλουν, σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, η Κυβέρνηση -που έχει μια ισχυρή νωπή εντολή- να κάνει πράξη αυτό που ίδια διακήρυξε, δηλαδή μια καλύτερη συμφωνία από αυτή που θα μπορούσε ενδεχομένως να καταφέρει η προηγούμενη Κυβέρνηση κρατώντας τη χώρα μέσα στο ευρώ.

Είπε ότι οι “τρεις μήνες πειραματισμών και διγλωσσίας μας κάνουν όλους πολύ καχύποπτους”, αποσαφηνίζοντας όμως ότι “κανείς όμως δεν ποντάρει στην αποτυχία της προσπάθειας”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης “διακινδύνευσε” την πρόβλεψη ότι “η συμφωνία που θα φέρει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει πολλές ομοιότητες με τη συμφωνία την οποία και εμείς διαπραγματευόμασταν”.

Αναφερόμενος στο θέμα του ΦΠΑ, είπε ότι “αποδεικνύει την υποκρισία και τη διγλωσσία της Κυβέρνησης. Στο εσωτερικό η Κυβέρνηση λέει ότι ο ΦΠΑ είναι κόκκινη γραμμή, στο εξωτερικό το email Βαρουφάκη, το οποίο απεστάλη αμέσως μετά τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, κάνει ρητή εντολή σε αλλαγές στο καθεστώς ΦΠΑ”.

Και συνέχισε λέγοντας, ότι “το ίδιο ισχύει και για τις παρεμβάσεις στο ασφαλιστικό. Η Κυβέρνηση στο εσωτερικό λέει ότι δεν θα αγγίξει τις συντάξεις, ενώ στο εξωτερικό διαρρέει ότι θα συζητήσει για μείωση στις μεγάλες επικουρικές συντάξεις”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτίμησε ότι ο “χρόνος τελειώνει και τον Ιούλιο και Αύγουστο υπάρχουν αποπληρωμές που φθάνουν τα 10 δισ. ευρώ”. Υπογράμμισε ότι “η χώρα με μαθηματική ακρίβεια, το επιβεβαιώνει και το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, οδηγείται σε ένα τρίτο πακέτο στήριξης, σε ένα τρίτο μνημόνιο, διότι κανείς δεν δανείζει χρήματα χωρίς όρους και προϋποθέσεις”.

Επίσης δήλωσε ότι η προοπτική η χώρα να βγει στις αγορές που είχε αρχίσει να αχνοφαίνεται, “τώρα έχει πάει περίπατο”, γιατί “το σημείο αφετηρίας της χώρας δεν είναι το ίδιο με αυτό που ήταν τον Ιανουάριο”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέληξε ότι η συζήτηση για δημοψήφισμα που άνοιξε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός εντείνει τους βαθμούς αβεβαιότητας στη χώρα. “H Κυβέρνηση πρέπει να επιλέξει μεταξύ συμφωνίας ή άτακτης χρεοκοπίας με καταστροφικές συνέπειες”.

Αναφερόμενος τέλος και στη Νέα Δημοκρατία, είπε ότι περνάει από μια φάση ανασύνταξης, αλλά “όταν καταρρεύσει ο αριστερός λαϊκισμός του ΣΥΡΙΖΑ εκ των πραγμάτων το κεντροδεξιό αφήγημα θα ακουστεί και πάλι”.

Σχετικά άρθρα