Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς η Κωνσταντοπούλου «τάπωσε» τον Γεωργιάδη με τη λίστα Λαγκάρντ (βίντεο)

Πώς η Κωνσταντοπούλου «τάπωσε» τον Γεωργιάδη με τη λίστα Λαγκάρντ (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Άδωνις Γεωργιάδης, Βίντεο, ΕΡΤ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, Λίστα Λαγκάρντ,

Πληρωμένη απάντηση έδωσε στον Άδωνη Γεωργιάδη η Ζωή Κωνσταντοπούλου όταν ο πρώτος έκανε λόγο για ασυμβίβαστο και έθεσε θέμα σύγκρουσης συμφερόντων για τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ήταν εργαζόμενοι στην ΕΡΤ και που, όπως καταγγέλθηκε (από κόμματα της αντιπολίτευσης) σήμερα ψηφίζουν το νομοσχέδιο, ανοίγοντας έτσι την πόρτα να εργαστούν ξανά στη δημόσια τηλεόραση.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπενθύμισε στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας ότι μετείχε στην εξεταστική για τη λίστα Λαγκάρντ, ενώ συγγενικά του πρόσωπα είχαν εντοπιστεί σε διασυνδεδεμένους λογαριασμούς σε αυτήν.

Διαβάστε τους διαλόγους από τα πρακτικά

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ευχαριστούμε την κ. Κωνσταντοπούλου.
Κύριε Γεωργιάδη, έχετε ζητήσει το λόγο επί προσωπικού;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, θα ήθελα να σχολιάσω αυτά που είπε εναντίον της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργιάδη, έχετε το λόγο για δύο λεπτά.
(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΑΥΛΟΣ ΠΟΛΑΚΗΣ: Ως τι μιλάει;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Πολάκη, σας παρακαλώ. Είναι Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος. Έχει δικαίωμα να κάνει μια ολιγόλεπτη παρέμβαση.
Κύριε Γεωργιάδη, έχετε το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είναι εξαιρετικά εντυπωσιακό ότι η κ. Κωνσταντοπούλου ούτε λίγο ούτε πολύ μας απαγορεύει να ασκούμε κριτική στην Κυβέρνηση. Ακούστε τι είπε τρεις-τέσσερις φορές: «Πρέπει να έχετε τρομερό θράσος για να τολμάτε και να μιλάτε». Ε, έχουμε θράσος κ. Κωνσταντοπούλου και τολμάμε και μιλάμε και σε εσάς! Αν είναι δυνατόν!
(Θόρυβος στην Αίθουσα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Όμως, οφείλω για να κλείσω –γιατί είμαστε όλοι πολύ κουρασμένοι- να πω στον κύριο Υπουργό ότι μπορεί να συνεργαστεί με την κυρία Πρόεδρο της Βουλής και να πάρει τεχνογνωσία για το πώς φτιάχνεται ένα πλουραλιστικό κανάλι, μια ακηδεμόνευτη ενημέρωση με πλέρια δημοκρατία. Ας πούμε μπορεί να δει πως δουλεύει αυτή την περίοδο το κανάλι της Βουλής.

Το κανάλι της Βουλής έχει ένα παρόμοιο αδερφάκι κάπου στη Βόρεια Κορέα. Ξέρετε, όταν υπήρχε η Επιτροπή της Βουλής που συνεδρίαζε για νομοσχέδιο και είχε η κυρία Πρόεδρος συνέντευξη Τύπου…

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

…το κανάλι της Βουλής δεν έδειχνε την Επιτροπή στην οποία συνεδρίαζε το Κοινοβούλιο και παρήγαγε νομοθετικό έργο, αλλά κατ’ εντολή της κυρίας Προέδρου περίμενε να δείξει τη συνέντευξη Τύπου της κυρίας Προέδρου. Τόση δημοκρατικότητα! Τόση ακηδεμόνευτη ενημέρωση!

(Θόρυβος από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

Είναι, δε, εξαιρετικά εντυπωσιακό να πάρετε παραδείγματα και από το περιοδικό «ΒΟΥΛΗ & ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ». Το τελευταίο είχε σαράντα επτά μετρημένες φωτογραφίες της! Είμαι βέβαιος πως με τέτοια πρότυπα θα κάνετε και εσείς μια ΕΡΤ αναλόγου δημοκρατικότητος.

Όμως, οφείλω να πω και κάτι ακόμα στην κυρία Πρόεδρο. Ξέρετε, αυτός ο οίστρος που σας πιάνει για την ακηδεμόνευτη ενημέρωση και τη νέα μεγάλη σας φαντασίωση, είναι παλαιάς εποχής. Σήμερα δεν χρειαζόμαστε όλα αυτά γιατί όλα τα μαθαίνουμε όλοι.

Παραδείγματος χάρη, μιας και το θυμήθηκα όπως το έλεγε, αναφέρθηκε στον διαχειριστή-ειδικό εκκαθαριστή της ΕΡΤ. Δείτε, όμως, τι διάβαζα προχθές σε ένα περιοδικό που σίγουρα το ξέρει η κυρία Κωνσταντοπούλου το UNFOLLOW. Ένας στενός συνεργάτης του κυρίου διαχειριστού τοποθετήθηκε από την Κυβέρνηση σας διοικητής σε μεγάλο ασφαλιστικό οργανισμό.

Για δείτε τώρα, το δεξί χέρι του δικού μας κακού εκκαθαριστή το βάλατε εσείς οι καλοί διοικητή στον ΟΑΕΕ! Για δείτε κάτι πράγματα, κυρία Κωνσταντοπούλου! Αυτό το έμαθα όχι από την ακηδεμόνευτη ΕΡΤ, αλλά από ένα περιοδικό, το UNFOLLOW, μέσα από το διαδίκτυο. Γιατί σήμερα, κυρία Κωνσταντοπούλου, όλοι τα μαθαίνουμε όλα. Και όλα αυτά που πιπιλίζετε διαρκώς, οι φαντασιώσεις ότι δεν μπορεί να μάθει ο κόσμος και δεν μαθαίνει και περίμενε εσάς για να μάθει, με συγχωρείτε αλλά είναι προϊόντα παλαιάς εποχής.
Άρα, ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ λίγο τους τόνους. Κυβερνείστε σωστά γιατί μας πάτε όλους στα βράχια. Και όσο εσείς ανησυχείτε δήθεν για τους εργαζομένους της ΕΡΤ, σας λέω ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κινδυνεύουν να χάσουν τη δουλειά τους και χάνουν κάθε μέρα τη δουλειά τους όσο οι κύριοι Υπουργοί διαπραγματεύονται και δεν κυκλοφορεί φράγκο στην αγορά!
Σας ευχαριστώ πολύ.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Θα μιλήσει η κ. Κωνσταντοπούλου, μετά ο κύριος Υπουργός και ολοκληρώνουμε τη συζήτηση.
Κυρία Πρόεδρε, έχετε το λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Θέλει πραγματικά πολύ θράσος για να μιλάς για θράσος όταν ως Υπουργός Υγείας έχεις φέρει ειδικό άρθρο για να νομιμοποιήσεις –είναι το άρθρο 18, κύριε Γεωργιάδη, του νομοσχεδίου σας ως Υπουργού Υγείας- την εκπομπή όλων των παράνομα εκπεμπόντων τηλεοπτικών σταθμών και να απονομιμοποιήσεις την εκπομπή της ΕΡΤ.

Θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος όταν ως Υπουργός μιας Κυβέρνησης έχεις υπογράψει και ψηφίσει ξανά και ξανά και ξανά και ξανά και ξανά -πέντε φορές «ξανά»- τις αφέσεις φορολογικής υποχρέωσης για αυτούς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, οι οποίοι χρώνται και καταχρώνται ένα δημόσιο αγαθό που είναι το τηλεοπτικό σήμα και το τηλεοπτικό φάσμα και προβάλλουν κατά παραγγελία και κατ’ εντολήν σου την πολιτική σου.

Διότι δεν φαντάζομαι να θεωρεί κανείς ότι ξεχάσαμε, ας πούμε, ότι ο κ. Πρετεντέρης ομολόγησε ότι ψευδώς και κατ’ εντολήν της Κυβέρνησης Παπανδρέου μιλούσε για βιώσιμο χρέος, ενώ δεν ήταν, ή να ξεχάσαμε ότι η κ. Σπυράκη, νυν Ευρωβουλευτής σας, έχει ομολογήσει ότι παρασιώπησε, ενώ γνώριζε, διαφυγή κεφαλαίων μεταξύ Μαΐου και Ιουνίου 2012.

Θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος, όταν έχεις συμπράξει όχι απλώς στη σύληση και στη λεηλασία της περιουσίας της ΕΡΤ, αλλά ακόμη-ακόμη και στην πλαστογραφία του περιοδικού της. Και μάλιστα έχει δήθεν αφεθεί εν αγνοία του κ. Σαμαρά ότι το πολύ κοντινό του πρόσωπο ανέλαβε την πλαστογραφημένη ραδιοτηλεόραση αμέσως μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Όσο κ. Γεωργιάδη για το περιοδικό «Βουλή και Ευρωβουλή», στο οποίο αναφερθήκατε, να σας ενημερώσω, γιατί βλέπετε η έλλειψη ενημέρωσης βλάπτει πολύ σοβαρά και τους Κοινοβουλευτικούς Εκπροσώπους.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Να μου πείτε για το κανάλι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Το περιοδικό αυτό δεν είναι της Βουλής, κύριε Γεωργιάδη. Έχουν υπογράψει συμβάσεις προηγούμενοι Πρόεδροι της Βουλής με αυτό το περιοδικό –δεν είχε προηγούμενο Πρόεδρο ο ΣΥΡΙΖΑ, για ενημέρωσή σας- και δεν είναι περιοδικό της Βουλής. Αν πρέπει η Βουλή να έχει περιοδικό, να το εξετάσουμε. Θα το εξετάσω πολύ σοβαρά.

Όμως, θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος, όταν έχεις αυτήν την καταγραφή κι όταν ακόμη-ακόμη επί διακυβέρνησης στην οποία συμμετέχεις, φτάνουν να μην έχουν φάρμακα οι καρκινοπαθείς, αλλά εταιρείες συνδεδεμένες με Υπουργούς –Στουρνάρας και Βαρβιτσιώτης, να σας θυμίσω- και με συγγενικά τους πρόσωπα –μιας και μιλήσαμε για συγκρούσεις συμφερόντων και πιάσαμε τις οικογένειες-, αναλαμβάνουν τι; Την επικοινωνιακή εκστρατεία κατά της πολυφαρμακίας, την ώρα που δεν έχουν οι καρκινοπαθείς φάρμακα, αντί αντιτίμου σχεδόν 500 χιλιάδων ευρώ. Αυτά, για να μιλήσουμε για το θράσος να μιλάς για θράσος.

Θέλει πολύ θράσος να μιλάς για θράσος σε σχέση με το κανάλι της Βουλής, το οποίο για πρώτη φορά σε αυτήν την περίοδο προβάλλει τις περισσότερες Επιτροπές σε απ’ ευθείας μετάδοση. Στην προηγούμενη περίοδο, να θυμίσω στους συναδέλφους που ήμασταν εδώ, ότι μπορεί το νομοσχέδιο να είχε συζητηθεί στην Επιτροπή και η Επιτροπή να προβαλλόταν οκτώ ή εννέα μέρες μετά, να οργίαζε η παραπληροφόρηση από τα εντεταλμένα φερέφωνα στα οποία τηλεφωνούσαν κάποιοι Πρόεδροι Επιτροπών, Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι ή απλοί Βουλευτές – και έχουν υπάρξει και δημοσιεύματα σχετικά.

Θέλει πολύ θράσος δε να ενοχλήσε που το κανάλι της Βουλής προέβαλε τι; Την εκδήλωση τιμής στις γυναίκες οι οποίες έχουν αγωνιστεί για δημοκρατία, ελευθερία, δικαιώματα και δικαιοσύνη. Θέλει πολύ θράσος να ενοχλήσε που προέβαλε τον αγώνα των καθαριστριών του Υπουργείου Οικονομικών και τις φιλοξένησε.

Θέλει πολύ θράσος να ενοχλήσε ακόμη-ακόμη διότι φιλοξένησε τις μεταναστευτικές κοινότητες και τους εκπροσώπους των αντιρατσιστικών κινημάτων και συλλογικοτήτων. Και αυτό το τελευταίο, κύριε Γεωργιάδη, το καταλαβαίνω πολύ καλά να σας ενοχλεί. Ειδικά αυτό!

Θέλει πολύ θράσος, τέλος, να μιλάς για θράσος όταν έχεις συμπράξει όχι απλώς στο μαύρο στην ΕΡΤ, αλλά και στην εισβολή των ΜΑΤ στην ΕΡΤ στις τέσσερις η ώρα τα ξημερώματα.
Θέλει πολύ θράσος πραγματικά να θεωρείτε ότι εσείς είστε θύματα λογοκρισίας.

Νομίζω, κυρία Πρόεδρε, ότι το θράσος είναι πολύ, έχει περισσέψει, έχει ξεχειλίσει, όπως λέμε οι δικηγόροι, είναι υπερχειλές και υποκειμενικά και αντικειμενικά. Αν, όμως, επανέλθει θα υπάρξει και ανάλογη απάντηση, διότι εμείς μπορεί να μην έχουμε θράσος, αλλά έχουμε στοιχεία και απαντήσεις.
(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, παρακαλώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργιάδη…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, ενάμισι λεπτό θέλω μόνο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι θα γίνει τώρα; Ας ψηφίσουμε. Ας διευκολύνει και η Πρόεδρος.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργιάδη, με την άδεια του Υπουργού, διότι του είχα δώσει το λόγο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Κύριε Υπουργέ, ας τελειώσουμε. Δεν μπορείτε να κάνετε κάτι;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κατ’ αρχάς, πάω στο σοβαρό. Τα έχετε ξαναπεί και στην προηγούμενη Βουλή αυτά για τον κ. Στουρνάρα και τη σύζυγό του. Σας είχε απαντήσει και ο ίδιος, σας είχα απαντήσει και εγώ. Είναι αισχρό αυτό που κάνετε και ως γυναίκα. Η γυναίκα του κ. Στουρνάρα έχει μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων τριάντα χρόνια. Δεν είχε εταιρεία, όταν έγινε Υπουργός ο κ. Στουρνάρας. Είναι ανεπίτρεπτο μια κυρία που μιλάει για το φεμινισμό και τα ίσα δικαιώματα ανδρών-γυναικών, να ισχυρίζεται ότι πρέπει η σύζυγος κάποιου, όταν αυτός γίνεται Υπουργός, να πηγαίνει σπίτι και να σταματάει τη δουλειά της. Απορώ πώς το λέτε και συνεχίζετε και το λέτε.

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΒΑΡΔΑΚΗΣ: Εσείς δεν λέτε ότι οι δημοσιογράφοι δεν μπορούν να γίνουν Βουλευτές;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι Βουλευτές αυτοί ψηφίζουν για να προσληφθούν. Σας είπα τη διαφορά. Η κυρία τώρα θα ψηφίσει και μετά θα πάει να γίνει δημόσιος υπάλληλος. Για να συνεννοούμαστε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Τόσες οικογένειες δεν έχουν δικαίωμα στη ζωή! Δικαίωμα στη ζωή έχεις μόνο εσύ και οι δικοί σου! Αυτή είναι η λογική σου!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αγαπητέ κύριε Τριανταφυλλίδη, εγώ ζω από τον ιδιωτικό τομέα.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Τσάμπα μαγκιές.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Εγώ δεν ζω από το δημόσιο και εξαιτίας της Κυβερνήσεώς σου πάω να χρεοκοπήσω.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Τσάμπα μαγκιές. Ο οχετός σου άνοιξε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Το θράσος σου να είναι μαζεμένο. Όχι σε μένα. Το θράσος σου μαζεμένο!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Είσαι ατελείωτος οχετός!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Τριανταφυλλίδη, σας παρακαλώ.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Βάλε πάλι τη γραβάτα και το κοστούμι και μίλα για μαγκιά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Άσε τις γραβάτες! Είσαι τσίρκο! Δεν σέβεσαι! Άλλες είναι γυναίκες και άλλες δεν είναι;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Τριανταφυλλίδη, σας παρακαλώ!

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, χαίρομαι που οι υπεύθυνοι του περιοδικού «Βουλή και Ευρωβουλή» σας αγάπησαν ξαφνικά τόσο πολύ από μόνοι τους και σας έβαλαν σαράντα επτά φωτογραφίες. Είναι πολύ ενδιαφέρον. Φυσικά, όλοι καταλαβαίνουμε ότι μπορεί να είναι η έκδοση ξεχωριστή, η γνώμη του Προέδρου της Βουλής είναι κυρίαρχη. Είναι γνωστό αυτό.

Δεύτερον και κυριότερο, θέλω να επανέλθω στο μείζον, γιατί αυτό σας διαφεύγει ως προς τη δημοκρατικότητά σας. Εμείς μπορούμε να ενοχλούμαστε με ό,τι θέλουμε. Εσείς, αφού είστε δημοκράτης, οφείλετε να μας εξασφαλίζετε τη δυνατότητα να εκφράζουμε αυτήν μας τη διαφωνία.

Εσείς, όμως, ως Πρόεδρος της Βουλής κάνετε κάτι άλλο. Αποφασίζετε μόνη σας και διατάζετε. Αυτό είναι αδιανόητο. Φέρατε εδώ τις συμπαθέστατες καθαρίστριες. Ποιο κόμμα ρωτήσατε; Κανένα. Αποφασίσατε, ανοίξατε την Ολομέλεια, κάνατε την εκδήλωση, δεν ρωτήσατε κανέναν, λες και είναι το σπίτι σας.

Αποφασίσατε τώρα να κάνετε τη συνέντευξη τύπου γι’ αυτήν την Επιτροπή που φτιάξατε ολομόναχη, που είναι και αντιθεσμική και είναι από το μυαλό σας. Τι κάνατε τώρα; Ορίσατε την ώρα της συνέντευξης τύπου και εσείς αποφασίσατε ότι δεν πρέπει να παίξει η Επιτροπή, αλλά πρέπει να παίξετε εσείς.
Ακούστε, λοιπόν, δημοκρατικότητα να έχει κάποιος και να αποφασίζει μόνος του, χωρίς να ρωτάει κανέναν άλλο, πρώτη φορά το βλέπω!

Όσον αφορά δε, επειδή είμαι κι εγώ παλαιότερος από ότι είστε εσείς στο Κοινοβούλιο –το λέω για τους νεότερους συναδέλφους- εις το κανάλι της Βουλής, κανένας προηγούμενος Πρόεδρος της Βουλής δεν είχε διανοηθεί να το χρησιμοποιήσει όπως εσείς. Ξαφνικά ξυπνάμε και βλέπουμε σποτάκια, όπου κανένας από τα υπόλοιπα κόμματα δεν γνωρίζει πώς μπήκαν αυτά τα σποτάκια στο κανάλι της Βουλής.

Το κανάλι της Βουλής είναι όλων μας. Δεν είναι δικό σας κυρία μου, όπως νομίζετε. Και σίγουρα αν νομίζετε ότι είναι δικό σας, δεν είναι και πολύ δημοκρατικό να το χειρίζεστε έτσι. Άρα, λοιπόν, όταν εσείς η ίδια φέρεστε στο Κοινοβούλιο σαν να το θεωρείτε ιδιοκτησία σας, ε ναι, με συγχωρείτε, είναι τρομερό θράσος να σηκώνεστε και να εγκαλείτε τους άλλους για έλλειψη δημοκρατικότητας.

Λοιπόν, σταματήστε τη λάσπη, μάθετε να σέβεστε και τους άλλους. Αφού σας αρέσει η δημοκρατία, να ρωτάτε πού και πού, όταν προχωράτε σε κάποιες πράξεις, και αφήστε τα παραδείγματα σε μας.
Ευχαριστώ πολύ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κυρία Κωνσταντοπούλου, έχετε το λόγο.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι θα γίνει τώρα;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Πολύ σύντομα, κυρία Πρόεδρε…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Με συγχωρείτε, κυρία Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Γεωργιάδης έκανε δύο φορές παρέμβαση, επί προσωπικού.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Θα δούμε ποιος θα έχει τον τελευταίο λόγο;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Θα μιλήσει η κ. Κωνσταντοπούλου και ολοκληρώνεται αυτή η συζήτηση. Μετά, θα δώσω το λόγο στον κύριο Υπουργό.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πρόεδρος είναι. Ας το αφήσει. Δεν πειράζει.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ορίστε, κυρία Κωνσταντοπούλου, έχετε το λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Πολύ σύντομα και για την ακρίβεια της ενημέρωσης.
Πρώτον, το κανάλι της Βουλής είναι διοικητικά διεύθυνση της Βουλής που υπάγεται στον Πρόεδρο ή στην Πρόεδρο. Αυτό ισχύει κατά τον Κανονισμό, τον οποίο δεν έφτιαξε ο ΣΥΡΙΖΑ, έφτιαξαν οι προηγούμενες κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Και τι σημαίνει αυτό;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Οι άλλοι ρώταγαν, όμως.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Κατά δεύτερον, στο κανάλι της Βουλής δεν έχει προσληφθεί από εμένα ούτε ένα πρόσωπο. Αντίθετα, το κανάλι της Βουλής λειτουργεί με το προσωπικό το οποίο έχει προσληφθεί από τους προηγούμενους και τις προηγούμενες προέδρους και είναι αρκετό.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Δεν σε ρωτήσανε γι’ αυτό.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Σε σχέση με ένα ιδιωτικό περιοδικό στο οποίο αναφέρεστε, το περιοδικό «Βουλή κι Ευρωβουλή», σας ξαναλέω ότι δεν έχει καμία σχέση με τη Βουλή. Αν έχετε ενημέρωση από τον προκάτοχό μου ότι η γνώμη του μετρούσε, δεν ξέρω, δεν μου έχει πει κάτι τέτοιο, αλλά εγώ δεν έχω καμία επικοινωνία ούτε με τους υπευθύνους έκδοσης ούτε και τους γνωρίζω…

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Πολύ καλοί δημοσιογράφοι αυτοί!

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Εν σχέση δε με την αήθη σας αναφορά σε σχέση με το ποια είναι γυναίκα και ποιος δεν είναι, το θέμα του να υπάρχει μια εταιρεία στην οποία συμπράττει η οικογένεια του κ. Στουρνάρα, η σύζυγος και οι θυγατέρες του και η εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο αδερφός του κ. Βαρβιτσιώτη και ο στενός συνεργάτης του Πρωθυπουργού, ο κ. Παπασταύρου –που δεν είναι γυναίκες ούτε ο ένας ούτε ο άλλος- και η εταιρεία αυτή, την ώρα που δεν υπάρχει ευρώ για τα φάρμακα των καρκινοπαθών, κύριε πρώην Υπουργέ Υγείας, αναλαμβάνει επικοινωνιακή εκστρατεία μισού εκατομμυρίου ευρώ, για να κάνει επικοινωνιακή, δηλαδή μιντιακώς προβαλλόμενη εκστρατεία, κατά της πολυφαρμακίας, ναι, δημιουργεί μείζον ζήτημα.

ΣΟΦΙΑ ΒΟΥΛΤΕΨΗ: Τι είναι αυτά τώρα; Δεν μπορείτε να επιβάλλετε την τάξη, κυρία Πρόεδρε; Τι θα γίνει;

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Όπως μείζον ζήτημα δημιουργεί γενικότερα η δράση προσώπων, όταν έχουν σύγκρουση συμφερόντων. Ξέρετε ότι είχε σύγκρουση ο κ. Παπασταύρου να διαπραγματεύεται με τους Ελβετούς για τις καταθέσεις στην Ελβετία, όταν ο ίδιος είναι στη λίστα Λαγκάρντ με εταιρεία πέντε εκατομμυρίων ευρώ, όπως είχατε κι εσείς, κύριε Γεωργιάδη, σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε στην επιτροπή για τη λίστα Λαγκάρντ…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ε, τώρα θα μιλήσω κι εγώ μετά. Δεν γίνεται αυτό! Δεν υπάρχει καμία περίπτωση!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Όχι, δεν θα το κάνουμε αυτό. Όχι.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): …ενώ στη λίστα αυτή είναι η σύζυγός σας ως συνδεδεμένο πρόσωπο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ωραία, κυρία Κωνσταντοπούλου…

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Ολοκληρώνω, κυρία Πρόεδρε.
Άρα, για να είμαστε σαφείς μίλησα για τη σύγκρουση συμφερόντων η οποία ήταν υπερχειλής σε αυτούς που σήμερα ανακάλυψαν ότι έχουν σύγκρουση συμφερόντων οι απλήρωτοι επί είκοσι δύο μήνες εργαζόμενοι.
Και όσο για την εκδήλωση που έγινε για τις γυναίκες στην Ολομέλεια, αφενός να σας ενημερώσω ότι η πρώτη τιμώμενη ήταν η Αλίκη Γιωτοπούλου-Μαραγκοπούλου…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Αυτό ήταν ο φερετζές.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): … ήταν η Πέπη Ρηγοπούλου, ήταν οι γυναίκες πρόεδροι των δικαστικών ενώσεων, ήταν η Μαρία Καλλέργη για τον αντιδικτατορικό της αγώνα, ήταν οι εργαζόμενες στα σωφρονιστικά καταστήματα, ήταν η Σοφία Κουκούλη-Σπηλιωτοπούλου, ήταν μια γυναίκα από το Κομπάνι. Δεν ανοίξαμε την Ολομέλεια και βάλαμε τις καθαρίστριες, όπως λέτε σαν να σας ενοχλεί.
Κι ακόμη περισσότερο θα έπρεπε να επιδεικνύετε συστολή, διότι σε αυτήν τη διαδικασία προσκλήθηκαν όλα τα κόμματα…

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Ποιος τις κάλεσε εδώ; Εσύ δεν τις κάλεσες μόνη σου; Καλέσατε τριάντα φορείς μόνη σας.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): …και εισηγήτρια ήταν η κ. Αντωνίου και η κ. Βούλτεψη, η οποία έκανε και χαιρετισμό και χειροκροτήθηκε.

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΥΡΙΑΖΙΔΗΣ: Στις 12.00΄ η ώρα το μεσημέρι ενημερώσατε για τις 18.00΄ το απόγευμα. Τριάντα φορείς κάλεσες μόνη σου. Θα μπορούσαμε κι εμείς να καλέσουμε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Κυριαζίδη, δεν έχετε το λόγο.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Θα έπρεπε λοιπόν να έχετε μεγαλύτερη συστολή.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Λοιπόν, ο κ. Παφίλης έχει το λόγο, μετά ο κ. Φίλης και τελειώσαμε.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, μπορώ να έχω το λόγο για ένα λεπτό;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Όχι, κύριε Γεωργιάδη.

Κύριε Παφίλη, έχετε το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, ανέφερε τη γυναίκα μου και την οικογένειά μου. Δεν θα απαντήσω σε αυτό επί προσωπικού;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Όχι, γιατί δεν σας έδωσα το λόγο.
Κύριε Παφίλη, έχετε το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ένα λεπτό!
Κύριε Παφίλη, σας παρακαλώ, ένα λεπτό.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Όχι. Θα μιλήσω δέκα δευτερόλεπτα και μετά ό,τι θέλετε, κάντε.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργιάδη, ποιον παρακαλάτε; Σας παρακαλώ εγώ! Δεν θα σας δώσω το λόγο. Έδωσα το λόγο στον κ. Παφίλη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ανέφερε την οικογένειά μου!

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Θα το πείτε μετά.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Μετά, κύριε Γεωργιάδη.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΠΑΦΙΛΗΣ: Κυρία Πρόεδρε, κάνω μία πρόταση: Μετά από την επιχειρηματολογημένη συζήτηση που ακούσαμε για το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ και από την κ. Γεωργιάδη και από την κυρία Πρόεδρο, προτείνω να σταματήσουμε, να κλείσει ο κύριος Υπουργός και να τελειώνουμε.
Διότι, αυτό το παιχνίδι, ο καθένας να μιλάει και να παίρνει το λόγο σε οποιοδήποτε νομοσχέδιο για ό,τι του έρχεται στο μυαλό, για να παίξει την άλλη μέρα στα δελτία, κάποτε πρέπει να σταματήσει.
Παρακαλούμε, λοιπόν, να κλείσει εδώ η συζήτηση. Αν συμφωνούν και οι υπόλοιποι, να μιλήσει ο κύριος Υπουργός που πρέπει να κλείσει τέλος πάντων τη συζήτηση και να φύγουμε. Η δουλειά μας δεν είναι να καθόμαστε είκοσι τέσσερις ώρες εδώ μέσα, αλλά η δουλειά μας είναι και να μιλήσουμε και με τον κόσμο για το τι γίνεται.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ευχαριστούμε.
Το λόγο έχει ζητήσει ο κ. Φίλης.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Συμφωνώ με τον κ. Παφίλη και παρακαλώ τους συναδέλφους να μην δώσουν συνέχεια.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, επί προσωπικού θα μιλήσω σίγουρα.

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Επαναλαμβάνω: Να μη δώσουν συνέχεια. Χρειάζεται μια αυτοσυγκράτηση, κύριε Γεωργιάδη.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Την οικογένεια μου θα μπλέξει η κ. Κωνσταντοπούλου; Με συγχωρείτε, ποια νομίζει ότι είναι;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Παρακαλώ το Προεδρείο να κρατήσει τη διαδικασία –ακούσαμε ό,τι ακούσαμε- και να επικεντρωθούμε στο θέμα της ημερήσιας διάταξης, που είναι το νομοσχέδιο της ΕΡΤ.
Έχει προχωρήσει η ώρα. Να ψηφίσουμε. Και σήμερα να υπάρξει μια αποφασιστική τομή στο θέμα της ενημέρωσης. Όλα τα άλλα θα τα δούμε στο μέλλον.
Ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Ο κύριος Υπουργός έχει το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, σας παρακαλώ. Είπατε θα μιλήσω μετά από τον κ. Παφίλη. Παρακαλώ. Αυτό το έκανε και σε προηγούμενη συνεδρίαση…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργιάδη, δεν σας έδωσα το λόγο. Νομίζω ότι ολοκληρώθηκε η διαδικασία. Δεν μπορεί συνέχεια να ζητάτε το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Συκοφάντησε την οικογένειά μου και τη γυναίκα μου!

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Τι λέτε, κύριε Γεωργιάδη;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Αναφέρθηκε ονομαστικά στη γυναίκα μου και στη λίστα Λαγκάρντ. Να μου δώσετε το λόγο. Το έχει ξανακάνει σε προηγούμενη συνεδρίαση και δεν το άκουσα. Βγήκα έξω και ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι και δεν μίλησα. Είναι δυνατόν να αφήσω να περάσει αυτό το πράγμα; Εσάς, άμα βρίσουν την οικογένειά σας, θα κάτσετε σιωπηλή;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κύριε Γεωργιάδη, δεν σας έχω δώσει το λόγο.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Είπαμε! Υπάρχουν και κάποια όρια!

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΦΙΛΗΣ: Καταγράφηκε η αντίδρασή σας.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Όχι, δεν υπάρχει αντίδραση. Θα μου δώσετε ένα λεπτό. Εγώ δεν μιλάω δέκα, όπως εκείνη. Μιλάω ενάμισι. Ένα λεπτό.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Τώρα τι θα γίνει, κύριε Γεωργιάδη;

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Λοιπόν, ακούστε: Εγώ διατήρησα τη διαφωνία μας σε πολιτικό επίπεδο. Δεν το πήγα σε προσωπικό.

Θα μπορούσα πολύ εύκολα να πω αν είναι σύγκρουση συμφερόντων να είναι κάποιος ΣΥΡΙΖΑ και μέλος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δεν ξέρω τι άλλο και να υπερασπίζεται επί χρόνια ένα βιαστή. Θα μπορούσα να το κάνω. Δεν το έκανα. Αλλά η κ. Κωνσταντοπούλου δεν έχει όρια.

Για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ, για να τελειώσει η πλάκα, η σύζυγός μου δεν είναι στη λίστα Λαγκάρντ. Ο προηγούμενος που το έγραψε είναι στα δικαστήρια από τη σύζυγό μου και ο ίδιος που το έγραψε σε δίκη μαζί μου ζήτησε συγγνώμη, για να την αποσύρω. Άρα να σταματήσει αυτή η πλάκα, γιατί παρατράβηξε. Στη λίστα Λαγκάρντ ήταν ο τέως σύζυγός της, πριν εγώ τη γνωρίσω.

Η κ. Κωνσταντοπούλου το μόνο το οποίο κάνει είναι να πετάει διαρκών λάσπη, όταν είναι σε δύσκολη θέση.
Όσον αφορά αυτό που είπα για τις συμπαθέστατες καθαρίστριες, δεν είναι για το αν έπρεπε όλες αυτές οι καλές κυρίες να είναι στη Βουλή. Έπρεπε να ήταν και καλώς ήρθαν. Είναι για το πώς η κ. Κωνσταντοπούλου έκανε τη διαδικασία: Το αποφάσισε, τις κάλεσε, το έκανε ολομόναχη χωρίς να ρωτήσει κανέναν. Αυτό της είπα. Άρα, ας πάρει πίσω όλα τα ονόματα ένα προς ένα.
Ευχαριστώ πολύ.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΓΟΣ: Κυρία Πρόεδρε, για δεκαπέντε δεύτερα θέλω το λόγο.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Για μισό λεπτό εσείς και μισό λεπτό η κ. Κωνσταντοπούλου και ολοκληρώθηκε η συζήτηση.
Ορίστε, κυρία Κωνσταντοπούλου.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Να ενημερώσω σχετικά με κάτι, κυρία Πρόεδρε, όπως έχω κάνει αρκετές φορές, όπως τότε, ας πούμε, που η εφημερίδα που είχε αναλάβει να υποστηρίξει την εκδοχή του κ. Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ, ότι δεν είναι αξιοποιήσιμη λίστα, ανέλαβε με τον ίδιο δημοσιογράφο, ο οποίος δίνει και κάτι σεμινάρια –νομίζω κατά της διαφθοράς, αυτά της Siemens, δεν είμαι σίγουρη- να παρουσιάσει σε δισέλιδο αφιέρωμα μία από τις πάρα πολλές υποθέσεις που έχω υπερασπιστεί.
Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι για μία προς μία τις υποθέσεις που έχω υπερασπιστεί είμαι περήφανη. Δεν είναι η πρώτη φορά που μου γίνεται επίθεση για την επαγγελματική μου διαδρομή. Όμως δεν έχω πραγματικά ούτε να ντραπώ, ούτε να φοβηθώ…

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ούτε η κ. Στουρνάρα. Το καταλάβατε; Ούτε η κ. Στουρνάρα.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): … ούτε τα φερέφωνα της διαπλοκής, ούτε τα γραφεία τύπου κομμάτων που ασχολούνται με την επαγγελματική διαδρομή δικηγόρων, την ίδια ώρα που Βουλευτές και Υπουργοί τους αναλαμβάνουν να εναλλάσσονται ως υπερασπιστές σε κατηγορούμενους για υποθέσεις σε βάρος του δημοσίου. Είναι πάρα πολλές αυτές, με προεξάρχουσα την υπόθεση της Energa, για την οποία ήρθε ειδική τροπολογία λίγο πριν την έναρξη της δίκης. Αυτά, για να μιλήσουμε για σύγκρουση συμφερόντων.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΥΣΑ (Δέσποινα Χαραλαμπίδου): Κυρία Κωνσταντοπούλου, ολοκληρώστε, παρακαλώ.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Ολοκληρώνω, κυρία Πρόεδρε.
Η αναφορά μου, κύριε Γεωργιάδη, ήταν στη δική σας σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε στην προκαταρκτική επιτροπή διερεύνησης της υπόθεσης της λίστας Λαγκάρντ, στην οποία η σύζυγός σας είναι εγγεγραμμένη ως συνδεδεμένο πρόσωπο με το λογαριασμό του πρώην συζύγου της, στον οποίον υπάρχουν και καταγραφές ράβδων χρυσού. Ήμουν ακριβέστατη.
Σας το έχω πει ξανά και θα σας το πω και όσες ακόμα φορές χρειαστεί: Είχατε σύγκρουση συμφερόντων να συμμετέχετε και να επηρεάζετε αυτή την επιτροπή, από την οποία εξαρτάτο και η μεταχείριση και των καταθετών και των συνδεδεμένων προσώπων.

ΣΠΥΡΙΔΩΝ-ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Απεφάνθη η Επιτροπή διά της πλειοψηφίας της.

ΖΩΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ (Πρόεδρος της Βουλής): Τώρα που πια δεν την επηρεάζετε, ενδεχομένως να αποκαλυφθούν και πράγματα τα οποία παρασιωπήθηκαν πάρα πολύ προσφυώς και από τα μέσα ενημέρωσης, που και αυτά είχαν πρόσωπα εντός της λίστας Λαγκάρντ.
Ευχαριστώ, κυρία Πρόεδρε.

Σχετικά άρθρα