Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αλέξης στη Λευκωσία για τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου

Ο Αλέξης στη Λευκωσία για τη συμμαχία Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αίγυπτος, Αλέξης Τσίπρας, Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι, Κύπρος, Νίκος Αναστασιάδης,

Στη Λευκωσία την Τετάρτη Ελλάδα, Κύπρος και Αίγυπτος, επιβεβαιώνουν και εμβαθύνουν τη συμμαχία τους στη δεύτερη κοινή συνάντηση των ηγετών των τριών χωρών.

Οι κ. Αλέξης Τσίπρας, Νίκος Αναστασιάδης και Άμπνετλ Φατάχ Αλ Σίσι συναντώνται σε συνέχεια της τριμερούς που πραγματοποιήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 2014 στο Κάιρο, στην οποία την Ελλάδα είχε εκπροσωπήσει ο τότε πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Νίκο Χριστοδουλίδη, η ημερήσια διάταξη της συνάντησης «θα είναι πλούσια».

Ειδικότερα, θα συζητηθούν περιφερειακά θέματα, το Κυπριακό, θέματα αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, οι εξελίξεις στην Υεμένη, η κατάσταση στη Συρία και το Ιράκ και το πώς επηρεάζει τις χώρες της περιοχής, η κατάσταση στη Λιβύη, το Μεσανατολικό.

Επίσης, θα γίνει συζήτηση και για το πώς οι τρεις χώρες μπορούν να ενισχύσουν τη συνεργασία τους σε διεθνείς και περιφερειακούς οργανισμούς, όπως ο ΟΗΕ, η ΕΕ, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης.

Θα δοθεί έμφαση σε θέματα εμπορίου, τουρισμού και ναυτιλίας και θα συζητηθεί η σύνδεση των κυπριακών κοιτασμάτων φυσικού αερίου με τις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στην Αίγυπτο.

Η τριμερής σύνοδος θα καταλήξει σε μια κοινή διακήρυξη, στην οποία θα δοθούν οι κατευθυντήριες γραμμές στους αρμόδιους υπουργούς των τριών χωρών να υλοποιήσουν τα συμφωνηθέντα.

Στο άμεσο μέλλον αναμένονται τρεις τριμερείς συναντήσεις σε υπουργικό επίπεδο στους τομείς του τουρισμού, της ναυτιλίας και της ενέργειας.

Σχετικά άρθρα