Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ξηλώνει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ο Σπίρτζης για το “μαύρο” στο γυαλί

Ξηλώνει την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών ο Σπίρτζης για το “μαύρο” στο γυαλί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Digea, Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Τηλεόραση, Χρήστος Σπίρτζης,

Ο Χρήστος Σπίρτζης ζήτησε νωρίτερα την Τρίτη τις παραιτήσεις της ολομέλειας της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών.

Όπως γράφουν τα parapolitika, αιτία είναι το μαύρο στους τηλεοπτικούς δέκτες από το πρωί της Τρίτης το οποίο είχε ως αποτέλεσμα οι τηλεθεατές να μπορούν να δουν μόνο κρατική τηλεόραση ή το κανάλι της Βουλής.

Γύρω στις 9:30 το πρωί χάθηκε ξαφνικά το σήμα από τα ιδιωτικά κανάλια και έτσι δεν μπορούσε να μεταδοθεί το πρόγραμμα τους.

Ποια είναι η Digea:

1) Η Digea είναι κοινοπραξία των 6 ιδιωτικών καναλιών για την εκπομπή ψηφιακής τηλεόρασης, έγινε για να μοιραστούν το κόστος και στο άμεσο μέλλον και μια πληθώρα από μικρά, περιφερειακά κανάλια μάλλον θα ενταχθεί στο σχήμα.

2) Η ΕΡΤ δεν έχει καμία σχέση με τη Digea, εδώ και χρόνια έχει δική της ψηφιακή πλατφόρμα με 3 κανάλια, στην οποία θα εντάξει και τα υπόλοιπα (ΕΤ1,ΕΤ3,ΝΕΤ), που συνεχίζουν να εκπέμπουν μόνο αναλογικά, τον προσεχή χειμώνα και μάλλον θα αναβαθμιστεί και αυτή η πλατφόρμα σε MPEG4.

3) Η απόφαση της Digea να εκπέμπει εξ’αρχής σε MPEG4 έχει να κάνει με το γεγονός ότι εξοικονομούνται απίστευτα περισσότερες συχνότητες, που θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν από πολλών ειδών φορείς και λύνουν το πρόβλημα της εξάντλησης (exhaustion) του εύρους συχνοτήτων, για αρκετά χρόνια.

Διαβάστε ακόμα: Τι ειπώθηκε στη μυστική συνάντηση καναλαρχών – «Βαρόνοι» εναντίον κυβέρνησης!

Σχετικά άρθρα