Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Handelsblatt: Ο Βαρουφάκης έμοιαζε σαν είχε μόλις γυρίσει από διακοπές

Handelsblatt: Ο Βαρουφάκης έμοιαζε σαν είχε μόλις γυρίσει από διακοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Handelsblatt, Γερμανία, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωζώνη, Λετονία,

Σε όσα έγιναν στο Eurogroup της Ρίγας αναφέρεται σε δημοσίευμά της η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt, σχολιάζοντας ότι ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης ήταν «μόνος μεταξύ φίλων».

Η ανταποκρίτρια της εφημερίδας επιχειρεί να καταγράψει το κλίμα που επικράτησε στη λετονική πρωτεύουσα σχολιάζοντας την παραδοσιακή ομαδική φωτογραφία των υπουργών Οικονομικών. Όπως σημειώνει, στην εικόνα κυριαρχούν τα «χλωμά, σοβαρά πρόσωπα» των Ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών.

«Μόνο ένας ξεχώριζε: Ο Γιάννης Βαρουφάκης έμοιαζε σαν είχε μόλις γυρίσει από διακοπές», σχολιάζει η Γερμανίδα δημοσιογράφος, υπογραμμίζοντας ότι η αισιόδοξη ανάγνωση του Έλληνα υπουργού για σημαντική πρόοδο στις διαπραγματεύσεις δεν βρίσκει σύμφωνους τους ομολόγους του.

«Η εντύπωση ότι η κυβέρνηση στην Αθήνα δεν παίρνει στα σοβαρά τις διαπραγματεύσεις έχει παγιωθεί. (…) Η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει με την τακτική των καθυστερήσεων, σύμφωνα με τη γενική εκτίμηση, αποκλειστικά ένα στόχο: “Θέλουν χρήματα από εμάς χωρίς να κάνουν κάτι γι’ αυτό”, δηλώνει υψηλόβαθμος εκπρόσωπος της Ευρωζώνης. Ωστόσο, ο Βαρουφάκης λογάριασε χωρίς τον ξενοδόχο», υπογραμμίζει η Handelsblatt, όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

Σχετικά άρθρα