Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κυριάκος προλειαίνει το έδαφος για κοινή κάθοδο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι

Ο Κυριάκος προλειαίνει το έδαφος για κοινή κάθοδο ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – Ποτάμι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ελληνική Κυβέρνηση, Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Το ΠΟΤΑΜΙ,

Υπέρ του μπλοκ που διαμορφώνουν οι μνημονιακές δυνάμεις τάσσεται με συνέντευξή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι οι διαφορές που έχουν ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι μπορούν να γεφυρωθούν.

«Αν για οποιονδήποτε λόγο, η χώρα πάει σε εκλογές, οπότε και θα υπάρξει πραγματικό διακύβευμα ρήξης με την Ευρώπη, οι αστικές πολιτικές δυνάμεις θα βρουν πεδίο συνεννόησης, που θα συσπειρώσει το φιλοευρωπαϊκό μέτωπο» σημειώνει στη Real News ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επιπλέον, προσθέτει ότι οι διαφορές της ΝΔ με το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ μπορούν να γεφυρωθούν, εάν υπάρξει τέτοιος κίνδυνος.

Παράλληλα, χαρακτηρίζει «καταστροφή για τη χώρα» το ενδεχόμενο μη συμφωνίας στη διαπραγμάτευση που βρίσκεται σε εξέλιξη, απειλώντας πως «αν η κυβέρνηση “δεν ανακρούσει πρύμναν”, θα οδηγηθούμε ταχύτατα σε οδυνηρή, άτακτη χρεοκοπία».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός «θα έχει τεράστιες ευθύνες αν, παρότι διαθέτει σημαντική πλειοψηφία, μας σύρει σε εκλογικές διαδικασίες».

Τέλος, αναφερόμενος στο ζήτημα του Σάββα Ξηρού ισχυρίζεται πως «τα γραμμάτια της κυβέρνησης προς τους τρομοκράτες και τους αντιεξουσιαστές εξοφλούνται με θαυμαστή ταχύτητα τοις μετρητοίς, σε βάρος της ασφάλειας των πολιτών και της διεθνούς εικόνας της χώρας».

Σχετικά άρθρα