Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλ
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενώ ο Βαρουφάκης τους “έφτυσε”, οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. διαδίδουν ότι του έκαναν bullying!

Ενώ ο Βαρουφάκης τους “έφτυσε”, οι ΥΠΟΙΚ της Ε.Ε. διαδίδουν ότι του έκαναν bullying!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Eurogroup, Reuters, Γιάνης Βαρουφάκης, Ευρωζώνη, Ευρωπαϊκή Ένωση, Λετονία,

Θύμα bullying υποτίθεται ότι έπεσε ο Γιάνης Βαρουφάκης από τους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, οι οποίοι τον απομόνωσαν και δεν του μίλαγαν, αντιμετωπίζοντάς τον ως… λεπρό, σύμφωνα με απαράδεκτο και εμετικό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters.

Σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, στη συνάντηση στη Ρίγα της Λετονίας ο «Έλληνας επαναστάτης υπουργός Οικονομικών», όπως τον αναφέρει «ήταν πιο απομονωμένος από ποτέ», ενώ τονίζει ότι αυτό που εισέπραξε και μετά τη συνεδρίαση ήταν «η πλήρης και παγερή αδιαφορία» των ομολόγων του.

Για το βράδυ της Παρασκευής, μετά το Eurogroup, το πρακτορείο μεταδίδει σε ένα αρκετά γλαφυρό ύφος ότι «ενώ τα λεωφορεία μετέφεραν τους εναπομείναντες στην πρωτεύουσα της Λετονίας Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών σε ένα δείπνο, ένας από αυτούς έμεινε πίσω στο ξενοδοχείο και μετά περιπλανήθηκε μόνος στο σκοτάδι».

Προφανώς το Reuters θεωρεί ως δεδομένο ότι ο Γιάνης Βαρουφάκης ήθελε την παρέα τους. Την πιθανότητα να τους έφτυσε κανονικά και να μην ήθελε να τους δει ούτε ζωγραφιστούς, προτιμώντας να μείνει μόνος στο ξενοδοχείο και στην ησυχία του, η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα διασυρμού εις βάρος του Έλληνα υπουργού Οικονομικών δεν το λαμβάνει υπόψιν της ούτε ως μία πιθανότητα.

Οι ανταποκριτές του πρακτορείου Reuters στη Ρίγα, Robin Emmott και Ingrid Melander γράφουν:

«Ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε πως είχε άλλα σχέδια, έπειτα από μια μέρα ανελέητου σφυροκοπήματος και επαφών στη Ρίγα, κάτι που υπογράμμισε την απομόνωσή του καθώς προσπαθεί να αποτρέψει την εθνική χρεοκοπία. Την ώρα που στους άλλους υπουργούς οι συνοδείες τους τούς έφερναν φαγητό και ζεστά ρούχα κατά τη συνεδρίαση στη Ρίγα, ο Βαρουφάκης ήταν σχεδόν πάντα μόνος, απέχοντας από τη οποιαδήποτε βοήθεια ή κάλυψη από security».

«Είναι εντελώς απομονωμένος» αναφέρει στο Reuters ένας ανώτερος αξιωματούχος, ο οποίος όμως δεν κατονομάζεται και προσθέτει για το δείπνο όπου οι υπουργοί απόλαυσαν τοπικά θαλασσινά εδέσματα με σολομό και λαβράκι υπό τους ήχους χορωδίας: «Δεν ήρθε καν στο δείπνο να εκπροσωπήσει τη χώρα του».

Δηλαδή, επειδή δεν πήγε μαζί τους, ως υποκριτής που πρώτα τσακώνεται και από πίσω “τρώμε και πίνουμε παρέα”, επειδή κράτησε την αξιοπρέπειά του μακριά από όλο αυτό το νεοφιλελεύθερο σκυλολόι, ο Βαρουφάκης είναι “απομονωμένος”. Επαναλαμβάνουμε: την πιθανότητα να τους “έφτυσε” το Reuters γιατί δεν τη μεταδίδει; Γιατί απλώς αυτό δεν συμφέρει…

Οι ίδιοι δημοσιογράφοι του Reuters γράφουν ότι και το πρωί, πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup, την ώρα που όλοι τους ήταν στο μπουφέ για να πάρουν πρωινό, ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών και ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι «απέφυγαν να ανταλλάξουν ακόμα και βλέμμα».

Οι δημοσιογράφοι του Reuters επισημαίνουν ότι αυτή «η σκλήρυνση της διάθεσης προς τον Βαρουφάκη (προσέξτε, γράφουν “προς τον Βαρουφάκη” και όχι “του Βαρουφάκη προς τους Ευρωπαίους”) θέτει σε κίνδυνο να εμβαθύνει το χάσμα που πρέπει να γεφυρώσει η Ελλάδα με τους πιστωτές της, αν η Αθήνα θέλει να αποφύγει τη χρεοκοπία. Επειτα από τρεις μήνες μακρών και καρποφόρων διαπραγματεύσεων, οι υπουργοί της Ευρωζώνης τον προειδοποίησαν την Παρασκευή ότι η ελληνική ριζοσπαστική αριστερή κυβέρνηση δεν θα πάρει καμία βοήθεια μέχρι να συμφωνήσει σε ένα πλήρες οικονομικό μεταρρυθμιστικό σχέδιο, πριν από το τέλος Ιουνίου».

Μάλιστα, οι δημοσιογράφοι Robin Emmott και Ingrid Melander αναφέρουν ότι κάποιες από τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης «είναι τόσο απογοητευμένες από αυτό που βλέπουν με την Ελλάδα να αποτυγχάνει να συμβιβαστεί, που ένας από τους υπουργούς είπε ότι ίσως τώρα έχει φτάσει η ώρα να προετοιμαστούμε για μια ελληνική χρεοκοπία».

Ναι ρε μάγκες! Να προετοιμαστούμε για χρεοκοπία! Και μετά, όπως γράφουν οι αμερικανικές εφημερίδες, να προκληθεί παγκόσμιος οικονομικός Αρμαγεδδών!

Και ξέρετε ποιοι τα διαδίδουν αυτά μέσα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για ελληνική χρεοκοπία;

Κάποιοι δυστυχισμένοι από χώρες της πρώην ανατολικής Ευρώπης, που τους έβαλε στην Ευρωπαϊκή Ένωση η Γερμανία για να έχει τσιράκια.

Αυτοί οι ανύπαρκτοι γερμανόδουλοι ανατολικοευρωπαίοι είναι που διασύρουν την Ελλάδα. Οι ίδιοι που οι γυναίκες τους την προηγούμενη δεκαετία μετανάστευαν στη Δύση για να γίνουν πόρνες και χορεύτριες, αυτοί οι γελοίοι διασύρουν την Ελλάδα κάνοντας τη βρομοδουλειά της Γερμανίας.

Σχετικά άρθρα